رییس دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام) با اشاره به روایتی در باب اهمیت و ضرورت امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: به آلودگی هایی که در باطن باشد و هنوز ظاهر نشده باشد فساد می گویند و چنانچه آن چرک و آلودگی ها ظاهر شود فسق خوانده می شود، تا زمانی که عوامل تحریک در جامعه وجود داشته باشد فساد هم وجود خواهد داشت و نمیتوان عوامل تحریک در جامعه را زیاد کرد و بعد جوانان را از تحریک شدن نهی نمود.
وی در ادامه تصریح کرد: گاهی شاهد ترک امر به معروف و نهی از منکر در جامعه هستیم، گاهی نیز در جامعه امر به منکر و نهی از معروف باب میشود اما گاهی اوضاع از این هم بدتر است تا جایی که معروف به منکر و منکر به معروف تبدیل می شود.
برای تغییر رفتار مردم باید نگرش آنها تغییر کند
حجت الاسلام والمسلمین مریجی با اشاره به اثرگذاری یکپارچگی و انسجام جامعه در گسترش نفوذ فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، خاطرنشان کرد: نبود رفاقت بین اعضای جامعه منجر به دوری افراد جامعه از یکدیگر شده است در سایه وحدت، یکپارچگی و رفاقت تذکرات و امر و نهی ها در جامعه موثر واقع خواهد شد.
رییس دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام) در پایان با بیان این که تغییر رفتارها نتیجه تغییر نگرشها است، گفت: ما دائماً می خواهیم رفتارها را تغییر دهیم که این شدنی نیست. برای تغییر رفتارها باید به اصلاح نگرش ها بپردازیم؛ نگرش محصول سه امر احساسات، اطلاعات و باورهاست و برای امر و نهی اشخاص باید به این مهم توجه شود.