عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

مواجهه با گفتمان‌های سقط جنین در ایران

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پژوهش درباره گفتمان‌های سقط جنین می‌تواند به شناخت بیشتر ما از این مسئله کمک کند و درباره سقط جنین با سه گفتمان سنتی، کنترل جمعیت و تجربه زنانه مواجه هستیم.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری ایمنا، مجید جعفریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشگر حوزه خانواده در پنل تخصصی «سقط جنین و کارآمدی خانواده؛ آسیب‌ها و راهکارها» که توسط پژوهشکده الهیات و خانواده وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، درباره تعریف سقط جنین اظهار داشت: سقط جنین به هرگونه اقدام قانونی یا غیرقانونی، ارادی یا غیرارادی گفته می‌شود که برای از بین بردن جنین انجام می‌شود

وی به وضعیت ناهنجاری که در خصوص سقط جنین وجود دارد اشاره کرد و افزود: در ایران آمار بالایی از سقط جنین مربوط به مواردی است که بدون مراجعه به مراکز درمانی صورت می‌گیرد و درصد کمی به شکل قانونی و مراجعه به پزشک انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به عوامل سقط جنین در ایران تصریح کرد: سقط جنین علل مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان به بارداری ناخواسته یا مبتنی بر معلولیت‌ها، افزایش فردگرایی، افزایش مشکلات مالی و اقتصادی خانواده‌ها، فقدان اطلاعات پزشکی، روانشناختی و اعتقادی، ترس خانواده از انگ خوردن اجتماعی، وجود داروهای سقط جنین در بازار و نبود نظارت کافی و کنترل صحیح بر آنها اشاره کرد.

وی با بیان اینکه شناخت گفتمان‌های سقط جنین می‌تواند به شناخت بیشتر ما از این مسئله کمک کند گفت: به نظر من در خصوص سقط جنین با سه گفتمان سنتی، کنترل جمعیت و تجربه زنانه مواجه هستیم. گفتمان سنتی در مسئله سقط جنین بر فقه و قانون و ارزش‌های دینی تمرکز دارد. این گفتمان، کنترل باروری زنان و سقط جنین را نوعی اخلال در ترتیبات نقش سنتی بین مرد و زن دانسته و تقسیم‌بندی سنتی از نقش‌های جنسیتی را نوعی تغییر در الگوی خانواده قلمداد می‌کند؛ این گفتمان مردان، شوهران و پدران را بهترین منافع و حامیان برای زنان و خانواده قلمداد کرده و بر این باور است که نسل‌های آینده نابغه‌هایی را به ارمغان خواهند آورد که می‌توانند مشکلات تکنولوژیکی و محیطی امروزی را رفع کنند.

جعفریان گفت: شناخت گفتمان‌های سقط جنین به شیوه برخورد ما با این مسئله و ارائه راه‌حل‌هایی منطقی جهت کاهش آمار آن در ایران کمک می‌کند.

وی گفت: گفتمان کنترل جمعیت چالش‌های جمعیتی که اکنون جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کند را یک توهم خوانده و اتفاقاً کنترل جمعیت را یک وظفه انسانی دانسته و آن را مهندسی اجتماعی برای جلوگیری از تولید مثل نامناسب افراد تلقی می‌کند.

این پژوهشگر اجتماعی با اشاره به گفتمان مبتنی بر تجربه زنان از سقط جنین اشاره می‌کند: توجه به نگاه و تجربه زنان در مسئله سقط جنین در این گفتمان یک دال مرکزی است. این گفتمان معتقد است توجه به انتخاب‌های جنسیتی و اجتماعی یعنی احترام‌گذاشتن به برابری جنسیتی و این احترام موجب کنترل بهتر نتایج باروری در یک جامعه خواهد شد.

وی در پایان اذعان داشت: شناخت و معرفی گفتمان‌های سقط جنین می‌تواند به ما در برخورد با این مسئله استفاده از رویکردهای جامعه‌شناختی در تحلیل مسئله سقط جنین، توجه به زمینه‌ها و بسترهای فرهنگی و اجتماعی مسئله ، تدوین سیاست‌های نظام‌مند و سیستماتیک از تحلیل مسئله، اقدام به طراحی الگوی دینی مبتنی بر شرایط واقتضائات جامعه ایران از مسئله سقط جنین و در نهایت تمرکز بر چالش‌های احتمالی این مسئله برای آینده ایران از جدی‌ترین موضوعاتی است که نهادهای حاکمیتی مرتبط با این مسئله باید مورد توجه قرار دهند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *