به گزارش روابط عمومی دفتر، فریبرز راهدان رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان، عنوان داشت: این کتاب در ده بخش با عناوین: «مراحل تفسیر»، «مکتبهای تفسیری: تفسیر روایی محض، تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر عقلیاجتهادی»، «انواع تفسیر عقلی اجتهادی: مکتب علمی، تفسیر عددی قرآن، تفسیر اجتماعی، تفسیر ادبی، تفسیر باطنی محض»، «تفسیر خوب و ایدهآل: معرفی چند تفسیر برجسته»، «برتری قرآن بر تفسیرها و مذاهب»، «تدبر در قرآن، فهم قرآن، عمل کردن به قرآن»، «پرهیز از پرداختن به پدیده های غیبی و تفسیر عقلی معجزات و اسرائلیات»، «حمل آیه های قرآن بر معنای عام»، «توجه به یکپارچگی و هدف های کلی هر سوره» و «در نظر گرفتن معنای واژه های قرآن، طبق زمان نزول و رعایت ترتیب نزول در مطالعه ی قرآن و تفسیر»، تدوین و ارائه شده است.
وی توضیح داد: هدف پژوهشگر، بررسی و مطالعهٔ «موانعی» بوده که در راه فهم قرآن و مطالعه و شناخت تفسیرها و بازگشت دوباره به این کتاب آسمانی وجود دارد.
راهدان درباره اهمیت این پژوهش توضیح داد: در پایان قرن سیزدهم هجری، حرکتی در میان مصلحان مسلمان به وجود آمد که مسلمانان جهان را به شناخت و بازیابی قرآن فرا می خواند و از این طریق، خواهان بیداری و رستاخیز نوین فکری و سیاسی و اجتماعی مسلمانان بود؛ به گونهای که بتواند هویت گم شده و سست شده ی مسلمانان را بازیابی و تقویت کند و آنان را به احیای مجدد عزت و عظمت دیرین وادارد.
وی ادامه داد: دلیل این فراخوانی این نبود که مسلمانان قرآن نمی خواندند، بلکه آن بود که این کتاب را در تنظیم زندگی اجتماعی و سیاسی به کار نمی بستند. آن ها راه نجات را در بازگشت به آموزه های نخستین اسلام می دانستند و قرآن را تنها سند وحیانی و تحریف نشده و مقبول تمام مسلمانان می دانستند که می توانست به دستیابی به این هدف کمک کند.
رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان افزود: برای بازگشت دوباره به قرآن، تنها، خواندن یا شنیدن قرآن کافی نیست، بلکه باید قرآن را خوب بخوانیم و خوب بفهمیم و سپس خوب عمل کنیم.
وی با بیان این که برای فهم درست و شایسته ی قرآن مانع های متعددی وجود دارد که بسیاری از آن ها را خود مسلمانان ساخته و بسان تارهایی به دور خود تنیده اند، گفت: پژوهشگر در این کتاب کوشیده است برخی از این موانع را بررسی کرده و راه کارهایی برای رهایی از آن ها بیان کند.
رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان گفت: آقای دکتر حمید احمدیان، پژوهشگر و مؤلف این اثر، این نوشته را با زبانی ساده نگاشته تا مخاطبان اصلی آن که جوانان، دانشجویان، طلاب علوم دینی و علاقه مندان به قرآن هستند، از آن بهره ی بیشتری بگیرند. افزون بر آن، متن کتاب به گونه ای تنظیم شده که بتواند به عنوان یک متن آموزشی نیز از سوی استادان حوزه و دانشگاه به کار گرفته شود.
علاقه مندان برای تهیه کتاب در اصفهان می توانند به فروشگاه بوستان کتاب واقع در خیابان حافظ با شماره تلفن 0313220370 و در تهران به فروشگاه کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، روبروی دانشگاه تهران با شماره تلفن 0216695153مراجعه کنند.