به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، مجید جعفریان رئیس اداره پژوهش پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان با تأکید بر لزوم برگزاری این نوع دورهها در پژوهشکدهها و مراکز پژوهشی و تأثیرگذاری آن بر دانشافزایی اعضاء هیئت علمی و مدیران پژوهشی یادآور شد: با وجود میانرشتهها در مطالعات دینی علاوه بر روشهای سنتی در پژوهش میبایست از روشهای جدید نیز در بررسی و مطالعه موضوعات جدید در حوزه دین نیز استفاده کرد.
وی ادامه داد: کسب مهارتهای روشی جدید هم در فهم و تدوین پروژههای میانرشتهای اعضای هیئت علمی مؤثر است و هم مدیران پژوهشی را یک گام در عرصه خدمترسانی سازمانی پیش خواهد برد.
جعفریان با اشاره به این که سنت غالب در پژوهشهای دینی بیشتر کیفی است و نه کمی و این مسئله پژوهشگران را از عرصههای میدانی و پیمایشی دور نگه داشته است افزود: اساسا این دست از روشها اگرچه به لحاظ داوری نسبت به روشهای کیفی سازگاری کمتری با حوزهها و پژوهشهای دینی دارد اما یک پژوهشگر نمیتواند بدون فهم از روشهای کمی و کاربرد آنها در حوزه مسائل دینی به تدوین، نقد و ارزیابی پژوهشهای ناظر به اینگونه روشها اقدام کند.
وی تأکید کرد: برای ترسیم آیندهای روشن در حوزه روش میبایست از همه امکاناتی که زمینهساز تحولی نو در این عرصه است، بهره گرفت.
مدیر برگزاری این طرح در پایان گفت: این دوره در 10 سرفصل درسیِ سنجش یا اندازه گیری، نمونه گیری و روشهای آن، روش های تحقیق آزمایشی، روش های تحقیق غیرآزمایشی، استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos(سطح مقدماتی- پیشرفته) برای تحلیل داده ها، در حال برگزاری است.