عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

اصفهان جایگاه سوم کشور را در انجام و انتشار پژوهش‌های اسلامی حوزوی به خود اختصاص داده است

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان گفت: اصفهان جایگاه سوم کشوری را پس از شهرهای مقدس قم و مشهد در عرصه پژوهش‌های علوم و معارف اسلامی در میان حوزه‌های علمیه کشور دارد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، فریبرز راهدان رییس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان اظهار داشت: دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به عنوان یکی از شعب اصلی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از سال ۶۹ فعالیت خود را در اصفهان آغاز کرد و از سال ۸۲ نیز به صورت رسمی در حوزه پژوهش‌ وارد عرصه شد.

وی بیان داشت: این پژوهشکده انجام پژوهش ها و مطالعات دینی در حوزه علوم و معارف اسلامی را به شکل سازمان یافته و مطابق با استانداردهای علمی در قالب گروه های پژوهشی رسمی برعهده دارد.

فریبرز راهدان درباره اهم فعالیت‌های این مرکز اظهار داشت: پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان عهده دار فعالیت های پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان و وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی محسوب می‌شود.

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان با بیان این که به منظور رسمیت بخشیدن به فعالیت های پژوهشی مجوز پژوهشکده از سوی شورای عالی حوزه های علمیه کشور أخذ شده است، تأکید کرد: شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور همتراز با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به صورت رسمی و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فرآیند صدور مجوز پژوهشگاه‌های حوزه‌های علمیه را برعهده دارد.

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر این مرکز دارای چهار گروه پژوهشی است، تأکید کرد: این چهارگروه شامل «فلسفه و کلام»، «فقه و حقوق»، «اخلاق» و «ادیان» است که دارای هشت نفر عضو به صورت تمام وقت و همکار علمی است.

وی با اعلام این‌که کارهای پژوهشی این پژوهشکده به دو صورت موظفی پژوهشی اعضای هیئت علمی و طرح های تحقیقاتی برون‌سپاری تعریف شده است، گفت: در بخش دوم، پژوهش‌ها پس از طی مراحل تصویب‌خواهی، توسط پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی خارج از دفتر در قالب قرارداد، انجام می شود.

راهدان با اشاره به اینکه حدود 80 پروژه مطالعاتی و علمی تاکنون در این پژوهشکده انجام شده است، بیان داشت: بخش دیگری از فعالیت های این پژوهشکده، برگزاری نشست، همایش و کارگاه علمی است که تاکنون 130 نشست و کارگاه برگزار شده است. ضمن اینکه همایش‌هایی مانند «مناسبات روحانیت و نسل جوان»، «اهل قلم» و «ادیان توحیدی» را نیز برگزار کرده‌ایم که این برنامه‌ها ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: ماحصل و خروجی فعالیت های پژوهشی در قالب منشورات مکتوب ارائه می‌شود که تا کنون ۴۰ عنوان کتاب تخصصی ماحصل این فعالیت‌ها چاپ شده و حدود 30عنوان کتاب دیگر در دست آماده‌سازی و انتشار است.
وی از انجام حدود ۱۰ طرح پژوهشی به صورت سالانه در این پژوهشکده خبر داد و افزود: این پژوهشکده نخستین پژوهشکده تحقیقاتی رسمی حوزوی در حوزه علمیه اصفهان است.

راهدان با اشاره به فعالیت دبیرخانه کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد، مناظره و آزاداندیشی حوزه علمیه اصفهان در این پژوهشکده افزود: تا کنون 30 کرسی آزاد اندیشی از سوی این پژوهشکده برگزار شده است. وی همچنین با بیان فعالیت‌های دبیرخانه ادیان توحیدی گفت: تا کنون 6 همایش ملی و بین المللی از سوی دبیر خانه ادیان توحیدی زیر نظر این پژوهشکده برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از فعالیت‌های این پژوهشکده، چاپ منشوراتی علمی در قالب مجلات است، تصریح کرد: انتشار فصلنامه تخصصی «حوزه اصفهان» با هدف ایجاد ظرفیت برای انتشار آثار پژوهشی طلاب و نویسندگان در حوزه علوم و معارف اسلامی در قالب مقاله از جمله پیشینه‌های روشن فعالیت های پژوهشکده مطالعات اسلامی اصفهان بوده است، گفت: پس از تغییر رویکرد پژوهشکده در انتشار مجلات، این فصلنامه به فلصنامه تخصصی «اخلاق» تبدیل شد که سال گذشته رتبه علمی – ترویجی گرفت و اکنون نیز در حال پیگیری اخذ رتبه علمی – پژوهشی است.

راهدان تأکید کرد: از این لحاظ این پژوهشکده دارای نخستین نشریه دارای رتبه علمی در حوزه علمیه اصفهان است و امیدواریم نویسندگان حوزه معارف اسلامی از این ظرفیت برای انتشار آثار خود استفاده کنند.

وی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای تعیین جایگاه و سهم مراکز حوزوی در تولید علم برپایه اسناد بالادستی از جمله نقشه جامع علمی کشور گفت: این پژوهشکده در تلاش است در راستای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، کرسی‌های نظریه‌پردازی را نیز فعال نماید و با مشارکت حوزه‌های علمیه و مراکز علمی دانشگاهی به صورت هم‌افزا در مسیر ایجاد نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری گام بردارد.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *