به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام محمد جواد شفیعیان رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به ایام سوگواری شهادت رییس مذهب جعفری علیه السلام گفت: دوران سی و چهار ساله امامت امام صادق علیه السلام، عصر شکوفایی معارف اهل بیت علیهم السلام بود، زیرا آن حضرت در این دوران از اختلافات بنی امیه و بنی عباس و اشتغال آن ها به خودشان نهایت بهره را برده و با توجه به نیاز شدید جامعه آن زمان و آماده بودن زمینه اجتماعی، با ایجاد یک حوزه وسیع علمی و دینی، به تربیت شاگردان بسیاری در زمینه های مختلف علمی و مذهبی پرداختند.
وی با بیان این که تعداد شاگردان معروف امام صادق علیه السلام را تا چهار هزار نفر و مجموع آن ها را تا 12 هزار نفر نوشته اند، گفت: به این ترتیب آن حضرت ضمن مبارزه با شبهات مسموم بدعت گزاران، اسلام نام محمّدی را از زیر حجاب تیره و تار اسلام بنی امیه و بنی عباس بیرون آوردند. به همین خاطر دوران امامت آن حضرت را عصر شکوفایی معارف اهل بیت علیهم السلام و عصر شکوفایی دانش، فقه، کلام، مناظره، حدیث و روایت و در آن سوی، عصر مقابله با بدعت ها، گمراهی ها و گسترش مذهب های مختلف نامیدند.
حجت الاسلام شفیعیان با اشاره به این که گفتگوهای علمی و مناظرات آن حضرت با افراد دهری و مادی مانند “ابن ابی العوجاء” و “ابوشاکر دیصانی” و حتی “ابن مقفع” معروف است، گفت: وجود آمدن چنین نهضت علمی در محیط آشفته و تاریک آن عصر، کار هر کسی نبود، فقط کسی شایسته این مقام بزرگ بود که مأموریت الهی داشته باشد و از جانب خداوند پشتیبانی شود، تا بتواند به نیروی الهام و پاکی نفس و تقوا وجود خود را به مبدأ غیب ارتباط دهد، حقایق علمی را از دریای بیکران علم الهی به دست آورد، و در دسترس استفاده گوهرشناسان حقیقت قرار دهد. تنها وجود گرامی حضرت صادق علیه السلام می توانست چنین مقامی داشته باشد، تنها امام صادق علیه السلام بود که با کناره گیری از جنجال های سیاسی از آغاز امامت در نشر معارف اسلام و گسترش قوانین و احادیث راستین دین مبین و تبلیغ احکام و تعلیم و تربیت مسلمانان کمر همت بر میان بست.
وی با اشاره به فرارسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق علیه السلام اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا برنامههای ویژه شهادت امام جعفر صادق علیه السلام با بهترین کیفیت برگزار شود.
حجت الاسلام شفیعیان در ادامه به ویژگیهای خاص و منحصر به فرد شخصیت امام صادق علیه السلام در ابعاد مختلف اشاره کرد و افزود: شاگردانی که تربیت یافته مکتب حضرت امام جعفر صادق علیه السلام هستند به عنوان سکاندار علوم دینی نقش آفرینی کردند. زمان آن حضرت در حقیقت عصر طلایی دانش و ترویج احکام و تربیت شاگردانی بود که هر یک مشعل نورانی علم را به گوشه و کنار بردند و در “خودشناسی ” و “خداشناسی ” مانند استاد بزرگ و امام بزرگوار خود در هدایت مردم کوشیدند باید گفت در واقع شخصیت بی نظیر و علمی امام جعفر صادق علیه السلام زمینه پویایی علمی مسلمانان را فراهم کرد.
وی ادامه داد: حرکت علمی رئیس مذهب تشیع در راه اندازی مکتب خانه و تربیت شاگردان ممتاز موجب ترویج آموزه های اسلامی و چراغ هدایت جوامع بشری بوده است.
رییس اداره امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان این که گرامیداشت شعائر دینی و ایام مناسبت های دینی و انقلابی سرلوحه برنامههای ما قرار دارد تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با بهره گیری از فرهنگ ائمه اطهار سلام الله علیها در امر احیاء امر به معروف و نهی از منکر، توسعه و ترویج فعالیت دینی و مقابله با انحرافات فکری گام برداریم.
وی با بیان اینکه مسلمانان در سده های اول تا چهارم هجری از نظر فکری و علمی به عنوان پیشتاز جهان محسوب می شدند، گفت: در این مقطع شاهد اوج گیری رشد فکری مسلمانان و تالیفات گسترده عقلی و نقلی هستیم که زمینه را برای چیرگی فکری و علمی مسلمانان بر جهان فراهم کرد.
حجت الاسلام شفیعیان افزود: در این مقطع بیشترین تأثیر علمی در جهان اسلام متعلق به امام جعفر صادق علیه السلام رییس فقه جعفری و پدر بزرگوارش امام محمد باقر علیه السلام است که توانستند با رویکردی کاملا زیربنایی به رشد و گسترش مبانی اسلام ناب محمدی که برگرفته از سرچشمه فیض الهی بود همت بگمارند.
وی با اشاره به اعزام مبلغ توسط این اداره به استان اصفهان و استان های مختلف کشور با هدف معرفی صحیح سیره و شخصیت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به ویژه رییس مذهب جعفری حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، گفت: تبیین وظایف انسان منتظر، حکومت مهدوی(عج) و نشانه های ظهور و روح امید و نشاط بر اساس مستندات قرآنی و روایی، تبلیغ چهره به چهره، ارتباط با نسل نو و تشکیل حلقات انس و معرفت، توجه دادن و تبیین مباحث امر به معروف و نهی از منکر، سبک زندگی اسلامی، ازدیاد نسل، اقتصاد مقاومتی، توجه به حجاب و عفاف و تبیین ارزش ها، بصیرت افزایی، دفاع از مبانی انقلاب اسلامی و اصل مترقی ولایت فقیه از دیگر اهداف اعزام های این ایام می باشد.
این اعزام در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه مطابق با 19 تا 31 مرداد ماه 1394 با ثبت نام قبلی در سامانه سمتا صورت می پذیرد.