به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین دهقان در نشست علمی مطالعات جنسیتی در حوزه فقه و کلام اظهار داشت: منظور از پژوهش صرف گردآوری مطالب و اسناد کتابخانه ای نیست.
وی بیان داشت: پژوهشگر باید با درگیری جدی با رشته ای که با آن سر و کار دارد خود را به مرز علم رسانده و به درجه ای از شناخت علمی رسیده باشد تا تشخیص دهد مسایل و مشکلاتی در آن رشته وجود دارد که نیاز به حل شدن دارد و در واقع این مسایل، موضوعاتی هستند که به گسترش دامنه های علمی آن رشته کمک خواهد کرد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زنان و خانواده کشور خاطرنشان کرد: لازمه رسیدن به چنین شناختی بررسی و مطالعه همه منابع موجود در زمینه موضوع پژوهش است.
وی با اعلام اینکه پروپوزال نویسی نقشه راه پژوهش و از این جهت اهمیت و ضرورت دارد، تصریح کرد: پروپوزال یا طرحنامه یک کار شکلی یا فرمی نبوده و مسیر کار پژوهش را مشخص می کند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زنان و خانواده کشورگفت: مطالعات زنان به عنوان رشته دانشگاهی در دهه 70 و 80 میلادی در غرب شکل گرفت که محصول عینی این رشته پس از چند دهه، شکل گیری موج های سه گانه فمینیسم شده است که حتی متفکران مطالعات زنان با گرایش های اسلامی را نیز تحت تاثیر قرار داده و موجی با نام فمینیسم اسلامی تولید کرده است که باید به عنوان دو آبشخور فکری مباحث جنسیتی در مطالعات اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است معاونت پژوهش مؤسسه آموزش عالی مجتهده امین(ره) با توجه به ضرورت و اهمیت طرح حوزه ها و موضوعات نو در زمینه پژوهش پایان نامه ای طلاب خواهر اقدام به برگزاری نشست علمی «مطالعات جنسیتی در حوزه فقه و کلام» کرد.
این نشست با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دهقان و طلاب خواهر سطح سه گروه فقه و کلام موسسه آموزش عالی مجتهده امین ره در تاریخ 3 دی ماه 1393 برگزار شد.
ایشان بحث خود را با طرح موضوعات جنسیتی در فقه و کلام، اخلاق و تفسیر ادامه داده، به معرفی حوزه ها، الگوها و موضوعاتی که جای کار بیشتری برای پژوهش دارند، پرداختند و در پایان به سوالات طلاب خواهر در این زمینه پاسخ دادند.