به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، در پیام حضرت آیتالله مظاهری از مراجع تقلید و رئیس حوزه علمیه اصفهان در مجمع بزرگ مبلغان ماه مبارک رمضان آمده است: قدم بزرگ در رسالت بزرگ تبلیغ که شرط تأثیرگذاری آن است، مسئله اخلاص و قیام برای خداست. روحیه خلوص خود را حفظ کنید و در مسئولیت مهمی که بر عهده میگیرید، هیچ کس و هیچ چیزی جز خدای سبحان و جلب رضای او در نظرتان نباشد.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: مبلغان باید در منابر و سخنرانیها به هر سه بعد دین یعنی احکام، اخلاق و عقاید توجه کنند و در هر سه زمینه، به فراخور حالِ مخاطبان، سخن بگویند و در میان مخاطبان، تمرکز اصلی باید بر روی نسل جوان باشد که آیندۀ کشور بهدست آنهاست و تربیت و تزکیه آنان، تضمینکننده سعادت و سرافرازی ملت است.
آیتاللهالعظمی مظاهری در این پیام تصریح کرده است که به آسیبهای فرهنگی و اخلاقی رایج در جامعه از جمله آنچه به اخلاق و مکنونات نفسانی بازمیگردد مانند سوءظن، حَسد، کبر و سوءخُلق و آنچه به اخلاقیات و رفتارهای انسانی برمیگردد همچون دروغ و غیبت و شایعهپراکنی توجه شود و ریشهها و مفاسد این مشکلات و راههای علاج و درمان آن را برای مخاطبان بیان کنید.
وی خاطرنشان کرد: در این میان مسئله حجاب و عفاف و نیز پدیدۀ طلاق، شرایط و وضع نامناسبی در جامعه ما دارد که شأن یک جامعه اسلامی و شیعی نیست و همگان در قبال آن، مسئولیت دارند. شما مبلغان گرامی نیز به سهم خود برای اصلاح این مشکلات اجتماعی و اخلاقی، با سخنانِ شیوا و مستدل، قدم بردارید.
رئیس حوزه علمیه اصفهان در بخش دیگری از پیام خود آورده است: زبان تبلیغ دین، زبانِ اِقناع و تمکین است نه زبان زور و تحمیل. بنابراین برای تبلیغ دین و معارف دینی، باید مبانی والای دین به باور و عقیدۀ مخاطبان تبدیل شود که در نتیجه، شاهد تمکین آنان از فرامین و دستورات دین خواهیم بود. از این رو شما مبلغان عزیز باید با بیان استدلالی و با زبان حکمت و موعظه حسنه، به ویژه برای جوانان و تحصیل کردگان، معارف حیاتبخش اسلام را ارائه نمائید و به قدر وُسع خود برای تحکیم پایههای دین تلاش کنید.
آیتالله مظاهری همچنین از مبلغان دینی خواست همه بیانات و سخنان خود را بر محور کتاب و سنت، متمرکز کنند و از دریای بیپایان قرآن و عترت، جرعههای گوارا و انسانساز را به مخاطبان خود، بنوشانند و آنان را هرچه بیشتر با آیات بینات قرآن کریم و با روایات اهلبیت عصمت و طهارت(ع) آشنا کنند.
وی بیان کرد: دعا و خواسته اساسی به درگاه خداوند را در مسئله مهم ظهور منجی و فرج حضرت ولیعصر(ارواحنافداه) است، فراموش ننمایید، اما توجه داشته باشید و به مخاطبان نیز توجه دهید که فلسفۀ دعا برای فرج، هم تهذیب نفس و خودساختگی است که آمادهشدن برای روز ظهور مهدی موعود است و هم محبّت و شفقت بر خلق خداست که با احساس مسئولیت در برابر آنها، عشق به هدایت آنان و نگرانی برای امور دنیا و آخرت آنها است.
پس اگر کسی در حقیقت برای فرج و ظهور حضرت بقیةالله «ارواحناهفداه» دعا میکند، در عمل باید به تزکیه نفس و خدمت به خلق، بیش از هر چیز اهتمام ورزد.
حضرت آیت الله مظاهری در این پیام همچنین به توجه بیشتر به فرصت بزرگ شبهای قدر که ظهور بارز محبت خداوند تعالی به مخلوقات است اشاره کرد و به مبلغان دینی گفت: از این فرصت عظیم، بهترین استفاده را برای ایجاد روح معنوی و رابطۀ عاطفی با خداوند، ببرید و این فرصت را برای مخاطبان خود، تشریح و تبیین سازید.
وی در بخش دیگری از این پیام خاطرنشان کرد: از سخنان اختلافبرانگیز به شدت پرهیز کنید و بدانید که شرایط امروز کشور و نیز دنیای اسلام، بیش از هر چیز به اتحاد و انسجام و همدلی نیازمند است و تفرقهها و اختلافات، امروز بلای جان مسلمانان و مایه مشکلات بسیار بزرگ شده است و به یقین هر سخن یا عملی که برخلاف وحدت و موجب اختلاف باشد، مورد رضای خداوند تعالی نیست.
رئیس حوزه علمیه اصفهان افزود: بهترین شیوه تبلیغ، چنانکه قرآن و عترت نیز بر آن تصریح و تأکید دارند، تبلیغ عملی است. عمل شما مبلّغان عزیز و رفتار شایستۀ شما، بیش از سخنان شما در ذهن و دل مخاطبان، مؤثر خواهد بود، چنانکه خدای ناکرده، عمل و رفتار نادرست و خلاف شأن شما، اثر زحمات دیگر شما را هم از بین خواهد برد و یا کاهش خواهد داد.
وی در پایان این پیام آورده است: از زحمات و تلاشهای یکایک شما، قدردانی و تشکر مینمایم و برای شما داعیان الیالله در این ماه مبارک، بهترین دستاوردهای معنوی را مسألت میکنم و از دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان نیز که برای برپایی این مجمع، همت نمودهاند تقدیر مینمایم و همچنین از ابتکار آنان در تجلیل از پیشکسوتان تبلیغ، تشکر میکنم و به سهم خود از علمای محترم که در این جلسه از زحمات و خدمات متمادی آنان در عرصۀ تبلیغ دین، تجلیل میشود، صمیمانه سپاسگزاری کرده و سلامت و دوام تأییدات حضرات را از خداوند تعالی خواستارم.