به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، دکتر رضایی ابتدا با اشاره به تقسیمات خانواده به غیر همجنس، همجنس و تکنفره در دنیای امروز، به کارکردهای مختلف خانواده اشاره کرد. ایشان در تبیین کارکردهای اجتماعی خانواده از دیدگاه قرآن، اموری همچون تداوم نسل(انبیاء/89)، جلوگیری از فساد، همبستگی، حکمیت درون خانوادگی (نساء/45) و تربیت جنسی فرزندان (نور/58 و 59) را از نمونههای این کارکرد برشمرد.
وی در ادامه از افزایش رزق (نور/32)، بیمه زندگی مشترک و آینده اقتصادی بانوان به وسیله مهریه، تأمین هزینه زندگی بانوان توسط شوهر (نساء/34) و افزایش انگیزه کار، به عنوان کارکردهای اقتصادی خانواده، نام برد.
این استاد برجسته در زمینه علم تفسیر، کارکردهای عاطفی خانواده را آرامش روانی(بهداشت روانی)، دوستی دو طرفه(نه عشق)، مهربانی دوطرفه، (روم /21) و نیز تکریم اولاد (یوسف/21)، دانست.
در پایان ایشان به چند نمونه از کارکردهای اخلاقی خانواده از جمله عیب پوشی (بقره/187) و موعظه(نساء/34)، اشاره کرد و با توجه به اشکالات و شبهاتی که در باره دیدگاه قرآن در سوره نساء در زمینه «زدن زن» و مخالفت ظاهری که این عمل با اصول اخلاقی در روابط زوجین دارد، به تفصیل به پاسخ به این شبهه پرداخت و تفاسیر هشت گانهای را، از زبان مفسران بیان کرد که از جمله میتوان به زدن با چوب مسواک(که در روایات به آن تصریح شده است)، نسخ و زمینه سازی برای مبارزه با عادات زشت عرب جاهلی، زدن با حکم قاضی، مسافرت بردن زن و مسافرت رفتن مرد(در صورتی که ضرب در آیه به معنای سفر کردن باشد)، اشاره کرد.
برای مشاهده گزارش تصویری این نشست می توانید اینجا کلیک کنید.