عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

پیام مرجع عالقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری (مدّ ظلّه العالی) به مجمع بزرگ مبلّغان حوزه علمیه اصفهان


پیام مرجع عالقدر حضرت آیت الله العظمی مظاهری (مدّ ظلّه العالی)
به مجمع بزرگ مبلّغان حوزه علمیه اصفهان

بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمد لله و صلی الله علی رسول الله و علی آله آل الله»

اکنون که بار دیگر با فرا رسیدن ماه محرّم الحرام و زنده شدن یاد و نام عاشورای حسینی(سلام الله علیه) خیل مبلّغان رسالات الهی، به هدفِ تبلیغ و ترویج دین و معارف دینی، به نقاط گوناگون اعزام می گردند، ضمن اهداء بهترین تحیّات و دعا برای مزید توفیقات آنان در ادای این مسئولیت خطیر، نکاتی را به طور گذرا عرضه می دارم:

1) اساسی ترین هدف رسالت تبلیغ، اعتلاء اخلاق و تهذیب نفوس است. و این همان فلسفه ی بعثت است که در کلام بلند رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلّم) به روشنی جلوه گر شده که «انّی بُعثت لاُتّمم مکارم الأخلاق». پیامبر اکرم، رسالت ویژه ی خد را تحکیم بنیان های اخلاقی دانسته اند و معنای این سخن آن است که اخلاق، زمینه ساز پذیرش و التزام به سایر بخش های دین، اعمّ از اصول اعتقادات و احکام شریعت است و اگر تزکیه ی نفس و تهذیب روح و تلطیف سرّ در انسان ها به خوبی انجام شود، آمادگی تعهّد و پایبندی آنان به اصول اعتقادی و احکام شرعی نیز فراهم خواهد شد. چنانکه افول اخلاق و ارزش های اخلاقی، انسان را هرچند در درجات بالایی از توجّه و تعبّد به اصول دین و احکام فقه و باشد، در معرض سقوط و حتّی در غلطیدن به وادی بی دینی قرار خواهد داد.

شناخت و تعهّد و التزام به اخلاق و آرمان های اخلاقی و جهاد با نفس و تلاش برای خودسازی، جامعه ی انسانی را به سوی سعادت و آرامش سوق می دهد و آدمیان را برای پذیرش هرچه بهتر و پایبندی هرچه بیشتر به دین و مبانی دینی، آماده و مهیّا می سازد.

از این رو مهم ترین وظیفه ی مبلّغان و داعیان الی الله خصوصاً در ایّام تبلیغی، آشنا نمودن و تشویق و تحریص مخاطبان به ویژه نسل تکامل خواه جوان با مسأله ی بسیار مهمّ اخلاق و خودسازی است. در این زمینه تأکید بر فضیلت های فراموش شده از قبیل صداقت، وفای به عهد، امانت داری، انصاف و عدل، ایثار، عفو و گذشت، حیا و عفاف، صبر و حلم، حسن خلق، اخلاص، اتّحاد و همدلی، قناعت و ساده زیستی و نیز تبیین رذیلت های فراگیر شده از قبیل دروغ، پیمان شکنی، خیانت در امانت،ظلم و ستم، خودخواهی، کینه توزی، حسد، بد خُلقی، ریا کاری، اختلاف و تفرقه، تجمّل گرایی و اسراف و اتراف و تبذیر، بسیار با اهمیّت است.

مبلّغان عزیز؛ تنها راه رهایی از مشکلات مختلف امروز جامعه، بازگشت به اخلاق است، هم خود ما، در درجه ی اول، باید متعهّد به اخلاق و مبانی ارزشی اخلاق باشیم و هم در ساختن و تربیت دیگران به این منظور بکوشیم تا به امید خداوند متعال در پرتو اخلاق به جامعه ای سرشار از معنویّت و امید و آرامش ست یابیم: «فَأَیُّ الْفَرِیقَیْنِ أَحَقُّ بِالأَمْنِ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ؟ الَّذِینَ آمَنُواْ وَلَمْ یَلْبِسُواْ إِیمَانَهُم بِظُلْمٍ أُوْلَـئِکَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ»/انعام81 و 82.

2) از اساسی ترین اهداف قیام سید شهیدان و سرور آزادگان حضرت حسین بن علی (سلام الله علیهما)، اصلاح امور اجتماعی و امر به معروف و نهی از منکر بوده است. چنانکه خود آن بزرگوار تصریح فرموده اند که «و اِنَّما خَرَجتُ لِطلَب الِاصلاح فی اُمَّهِ جَدّی صلّی اللّهُ علیه و آلهِ اُریدُ اَن آمُرَ بِالمَعروُفِ وَ اَنهی عَن المُنکَر وَ أَسِیرَ بِسِیرَةِ جَدِّی وَ أَبِی». اگرچه فلسفه ی قیام عاشورا در این امر اساسی خلاصه نمی شود ولی هر تحلیلی که در تبیین نهضت حسینی(سلام الله علیه) ارائه شود، بی تردید جزء مهمّی از آن، همین مسئله ی اصلاح اجتماعی و امر به معروف و نهی از منکر است.

علی رغم تأکید بی بدیل قرآن کریم و عترت طاهره (سلام الله علیهم) بر این فریضه الهیِ انسان ساز و جامعه ساز، امّا هنوز این واجب بزرگ در میان همه ی مسلمانان و ملت های اسلامی و از جمله ملّت ما ناشناخته و مظلوم است. غربتی که بر مسأله ی امر به معروف و نهی از منکر در طول تاریخ اسلام رفته است، شاید بر کمتر فریضه ای وارد شده باشد. از سویی عمل نکردن به این فریضه ی همگانی که بهترین و اساسی ترین نظارت ملّی است و از سوی دیگر عملکرد نادرست برخی از افراد و گروه ها و دستگاه ها در اجراء این فریضه ی عظیم، که ناشی از سوء فهم و برداشت های غلط و عامیانه یا التقاطی و انحرافی از امر به معروف و نهی از منکر است، و از سوی سوم عدم معرفت و شناخت صحیح این واجب تکامل بخش باعث شده است تا همچنان امر به معروف و نهی از منکر در هاله ای از مظلومیّت و غربت باقی بماند و به معنای حقیقی، احیاء و اقامه نشود.

امروز یکی از بهترین راه های مبارزه با فساد اخلاقی و فساد اقتصادی و فساد اداری که سه آفت بزرگ و سه آسیب اساسی در جامعه ی اسلامی ماست، امر به معروف و نهی از منکر است به شرط آنکه اولاً: ابعاد و مراتب آن به درستی شناخته و فهمیده شود، و ثانیاً به طور صحیح و عقلانی و منطقی و با رعایت مراتب و اولویّت ها، اجراء گردد، و ثالثاً جنبه ی عمومی و همگانی و ملّی پیدا کند و رابعاً دامان آن به سیاست بازی و غرض ورزی های شخصی و گروهی آلوده نگردد.

ایّام تبلیغی محرّم و صفر، فرصت مغتنمی است تا مبلّغان و داعیان الی الله ابعاد فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر را به شکل صحیح و مناسب و آگاهی بخش برای مخاطبان خود خصوصاً نسل حق جوی جوان و همچنین دستگاه ها و نهادهای مسئول در این زمینه تبیین نمایند و ندای قرآن کریم را بر اقامه ی این واجب اجتماعی با اهمیّت که به فیروزبختی و سعادت و رستگاری جامعه خواهد انجامید مورد تأکید قرار دهند که: «وَلْتَکُن مِّنکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَأُوْلَـئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»/آل عمران 104.

از خداوند تعالی توفیقات شما مبلّغان گرامی در سایه ی  الطاف کریمانه ی حضرت سیدالشّهداء(ارواحنافداه) مسألت می کنم و دعای مستجاب حضرت بقیة الله الأعظم(عجل الله فرجه) را برای شما عزیزان خواستارم. والسّلام علیکم و رحمة الله و برکاته.

 

حسین المظاهری

24/ذی الحجة الحرام/1434

8/آبان/1392

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *