حجت الاسلام والمسلمين عباس جان نثاري استاد حوزه علميه و عضو گروه پژوهشي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان در رابطه با روز اربعين عنوان كرد: اربعين سالار شهيدان ابا عبدا.. الحسين (عليه اسلام) يادآور تلاقي اولين زائران حضرتش يعني حضرت امام زين العابدين (عليه اسلام) و حضرت زينب(عليها السلام) و اهل حرم كه از شام بر مي گشتند با جابربن عبدالله انصاري و عطيه كه از مدينه به زيارت امام آمده بوده اند است، از اين رو امام عسگري(عليه اسلام) در برشمردن صفات شيعه زيارت امام حسين (عليه اسلام) در روز اربعين را از علامت ها و نشانه هاي شيعه دانسته اند.
وي افزود: اگرچه زيارت امام حسين(عليه اسلام) در كربلا در روز اربعين مصداق افضل و اكمل اين حديث است ولي زيارت حضرتش در اين روز از هر مكان و شهري با خواندن زيارت اربعين هم مي تواند به عنوان يكي از مصاديق اين حديث محسوب شود.
حجت الاسلام والمسلمين جان نثاري با اشاره به اينكه زيارت اربعين را صفوان جمال از حضرت امام صادق(عليه اسلام) روايت كرده است بيان كرد: زيارت اربعين در روز اربعين بعد از بالا آمدن آفتاب خوانده مي شود و بعد از آن دو ركعت نماز زيارت و پس از نماز، دعا براي برآورده شدن حاجات خوانده مي شود.
وي با برشمردن محتواي زيارت اربعين تصريح كرد: در اين زيارت سالار شهيدان با صفاتي همچون خليل الله، صفي الله، ولي الله و … مورد خطاب قرار مي گيرند و از اين طريق اعتراف به مقام والاي حضرتش مي نمائيم.
استاد حوزه علميه ادامه داد: در بخش ديگري از اين زيارت هدف از قيام حضرت نجات بندگان خدا از جهالت و شبهات است كه اين هدف بايد به عنوان هدفي مقدس و آرماني هدف همه نهادهاي تبليغي، فرهنگي و آموزشي قرار گرفته شود.
وي تاكيد كرد: طبق روايت از امام صادق (عليه اسلام) تا روز اربعين آسمان و زمين و خورشيد و ملائكه براي امام حسين (عليه اسلام) گريستند و هم اكنون نيز ميليون ها نفر در روز اربعين از سراسر جهان با پاي پياده و چشمان گريان به زيارت حضرتش مي آيند و اين چراغ هدايت بعد از 1400 سال با روشنفكري هر چه افزون تر سبب نجات بندگان از جهالت ها و گمراهي ها مي باشد.