به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان گفت: همايش بزرگداشت سومين چهره ماندگار تبليغي استان اصفهان، امسال با محوريت حضرت آيت الله ناصري برگزار خواهد شد. وي افزود: ايشان با 83 سال سن به حق از اسوه هاي ملي دانش، تهذيب، اخلاق و تبليغ و مناسب تجليل و بزرگداشت در خور و شايسته هستند. صافي خاطر نشان كرد، بسيارند كساني كه خوشه چين خرمن دانش و تقواي ايشان بوده اند و چه بسيار مردمي كه در همه سطوح اعم از عالم و عامي، از مباحث اخلاقي و موعظه هاي عرفاني ايشان دل و جان خويش را صيقل و صفا داده اند، از اينرو معاونت فرهنگي تبليغي دفتر اصفهان پس از برگزاري دو همايش استاني چهره ماندگار تبليغي، در سال هاي 89 و 90 با محوريت حجج اسلام حاج شيخ مهدي مظاهري و حاج شيخ غلامرضا فيروزيان، افتخار دارد در سال 91 از شخصيت اخلاقي و تبليغي آيت الله ناصري تجليل به عمل آورد.
وي ادامه داد اميد داريم در پرتو برنامه هاي اين همايش ،رشحاتي از شخصيت اين استاد نمونه اخلاق و تبليغ را به طلاب و مبلغان جوان معرفي كنيم؛ چرا كه اساسي ترين هدف اين همايش، الگو پردازي تبليغي و اخلاقي براي جامعه جوان حوزوي و تبليغي است و شواهد موجود حاكي از آن است كه اين همايش در دو سال گذشته مورد توجه و استقبال چشمگير حوزويان و مبلغان فرهيخته قرار گرفته و الگو پردازي خوبي را در اين راستا به عمل آورده است.
حجت الاسلام والمسلمين صافي اظهار داشت، ما به مصداق آيه شريفه «واما بنعمه ربك فحدث » تلاش مي كنيم تا در قالب برگزاري اين همايش ،گفتماني گويا و تأثير گذار از ابعاد زندگي سراسر نعمت و بركت اين بزرگواران را عرضه نماييم و با ساخت مستندي كوتاه از فرازهاي مهم زندگي چهره ماندگار و انجام مصاحبه با برخي از شاگردان و اقرباء ايشان و نيز سخنراني هايي كه در روز همايش برگزار خواهد شد و ابطال تمبر ملي چهره ماندگار تبليغي كه با همكاري اداره پست انجام خواهد شد و چهره ماندگار را در اين قالب به ثبت ملي و هميشه ماندگار ، قرين خواهد ساخت،سهم ارزنده اي را در اين رسالت مهم تبليغي خود ايفا نماييم.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر اصفهان در ادامه، فرازهايي از زندگينامه آيت الله ناصري را مورد اشاره قرار داد و گفت: آيت الله حاج شيخ محمّد ناصري دولت آبادي، درسال 1309 هجري شمسي، در شهر دولتآباد برخوار واقع در ده كيلومتري شهر اصفهان، در خانوادهاي كه به زهد و تقوا و دانش ديني شهره بود، به دنيا آمد. پدر ايشان، زاهدمتّقي حجّت الإسلام و المسلمين حاج شيخ محمّد باقر ناصري نام داشت، كه خود در شمار عالمان فرهيخته آن دوران بود و محضر دانشمندان گرانسنگي همچون علامه آخوند كاشي و نيز جهانگيرخان قشقائي را به خوبي دريافته بود، و در شمار ياران و تلاميذ مورد عنايت خاصّ علامه مرحوم حاج آقارحيم ارباب نيز قرار داشت.ايشان به هنگام بدنيا آمدن اين فرزند، او را محمد نام نهاد. محمّد هنوز در دوران نوجواني به سر ميبردكه پدر به اشاره مرحوم علامه ارباب، راهي نجف اشرف شد تا خدمت فقيهان و عارفان بزرگ آن ديار همچون آيتالله حاج سيد عبدالهادي شيرازي و آيتالله سيد محمود شاهرودي و آيت الله آقا سيّد جمالالدين گلپايگاني را دريابد و حضرت آيت الله ناصري نيز كه در آن ايام چهارده سال بيشتر نداشتهاند، به همراه پدر و خانواده به نجف اشرف كوچ ميكنند. اگر چه در نجف اشرف مشكلات و فقر و كمبود امكانات اوّليه ،ايشان را در سختي بسيار قرار ميدهد، امّا خاطرات شيرين استاد از آن دوران، نشان دهنده روحيّه علم و معرفت جويي ايشان از همان آغازين دوران تشرف ايشان به نجف اشرف ميباشد. با گذشت دو سال از اين دوران ، مادرشان رخت از اين دنياي گذران بر ميكشد و در قبري در صحن مطهّر علوي كه فاصله چنداني تا روضه منوّره نداشت، براي هميشه آرام ميگيرد و يك سالي پس از آن، خانواده پدر به ايران باز ميگردد، و ايشان را در سن هفده سالگي براي ادامه تحصيل در نجفاشرف تنها ميگذارد.
صافي اضافه كرد، در اين هنگام با ورود ايشان به مدرسه صدر نجف، فصلي جديد در زندگي شان آغاز ميگردد. پدر پيش از جدائي از فرزند، او را نخست به اميرمؤمنان (عليه السلام) و سپس به مرحوم آيتالله شيخ محمّد حسين دهاقاني كه در شمار أعلام و اوتاد آن شهر مقدّس بود، مي سپارد و آن فقيه عارف فرزانه نيز در تربيت اين جوان از هيچ دقيقهاي فروگذار نميكند.در اين دوران، ايشان گذشته از شركت در دروس علمي نجف اشرف، با شماري از اهل معاني اين شهر مقدّس، همچون مرحوم حاج شيخ محمّد كوفي نيزآشنا، و در طريق معرفت ائمّه هدي دست به دامن آنان ميزند. ايشان در اين دوران، بخشي از علوم ادبي، حاشيه ملاعبدالله، معالمالأصول و قسمتي از شرح لمعه را، نزد مرحوم علامه آيتالله مدرس افغاني فرا ميگيرد. ادامه شرح لمعه را از محضر آيتالله شيخ مجتبي لنكراني، مكاسب را از محضر آيتالله حاج سيّد عبدالأعلي سبزواري، رسائل راازمحضر مرحوم آيتالله حاج شيخ عبدالكريم كروني اصفهاني، كفايه را از محضر آيت الله حاج شيخ محمّد حسين دهاقاني وآيتالله شيخ صدرا بادكوبهاي، خارج مكاسب محرّمه را از محضر آيتالله ميرزا هاشم آملي، بحث خارج صلات آيات را از محضر آيتالله سيّدعبدالهادي شيرازي، و خارج بيع و خيارات را از محضر مرحوم آيتالله العظمي امام خميني استفاده ميكنند. گذشته از اين، در شماري ديگر از دروس همچون بحث خارج حج آيتالله حاج سيّد محمود شاهرودي نيز شركت و يك دوره كامل اصول فقه را از محضر آيتالله العظمي حاج سيّد ابوالقاسم خوئي فرا ميگيرند. ايشان در اين دوران، محضر اخلاقي وعرفاني زاهد و عارف نامدار مرحوم آيتالله آقا سيّد محمّد كشميري فرزند عارف بزرگ آيتالله سيّدمرتضي كشميري را سخت غنيمت شمردند و بسيار از محضر او آموختند و به عمل درآوردند. همچنين با بزرگان ديگري همچون مرحوم آيتالله حاج شيخ عبّاس قوچاني، وصي مرحوم علامه قاضي نيز آشنا و به درك محضر آنان ميپرداختند. همچنين در سنين جواني و در اواخر عمر شريف عالم عارف، حضرت آيت الله العظمي سيد جمال الدين گلپايگاني به محضر آن بزرگوار شرفياب مي شوند و ملبّس شدن آيت الله ناصري به لباس شريف روحانيّت نيز توسط اين عالم كم نظير انجام شد. در همين دوران با مرحوم سالك بصير جناب حاج آقا اسماعيل دولابي نيز آشنا ميشوند و اين آشنائي تا پايان عمر آن فقيد سعيد ادامه داشت. ايشان، هراز چندي كه به اصفهان ميآمدند، به ديدار اين دوست قديمي نيز ميشتافتند و در منزل از ايشان ديدار ميكردند. عالم زاهد متقي، حضرت آيتالله حاج شيخ حسن صافي اصفهاني نيز در همين شمار قرار داشت، كه دوستي ديريني ميان اين دو٬ازدوران اقامت درنجف اشرف برقرار بود.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، در ادامه اظهار داشت، حضرت آيتالله ناصري پس از آنكه به امر استادشان مرحوم آيت الله كشميري به اصفهان بازگشتند، گذشته از مجالس تدريس فقه و اصول و تفسيري كه سالياني دراز در حوزه علميّه اين شهر اقامه نمود و تا كنون نيز ادامه دارد، به تربيت نفوس مستعدّ و طالب معارف الهي نيز همّت گماشت. ايشان در عرصه فعاليت هاي تبليغي، افزون بر جلسات درس اخلاق كه در شماري از مدارس علميّه اين شهر برگزار ميشود، بيت ايشان نيز در خيابان كمال اصفهان در بسياري از ساعات به روي عموم مردم باز است و از استخاره و پاسخ به مسائل شرعي گرفته تا اجراي عقد ازدواج و ارائه دستورالعمل هاي اخلاقي به مراجعين را با آغوش باز پذيرا هستند، نماز جماعت و منبر وعظ و سخنراني ايشان كه در مسجد كمرزرّين اصفهان برپا مي شود و گاهي از شبكه هاي استاني و ملي صدا و سيما نيز پخش مي شود، ميان عاشقان اهلبيت (عليهم السلام) و طالبان معرفت الهي در سراسر ايران اسلامي از شهرتي به سزا برخوردار است.اميد آن كه خداوند، وجود مبارك و شريف اين استاد و مبلغ فرزانه را پايدار بدارد.