به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين امير ارزاني با بيان اين مطلب گفت: امام صادق (عليه السلام) را شيخ الائمه ناميده اند، زيرا ايشان از همه ائمه ديگر(عليهم السلام) عمر بيشتري داشتند و شصت و پنجساله بودند كه به شهادت رسيدند. وي افزود: عمر نسبتاً طولاني آن حضرت در مقايسه با ائمه ديگر(عليهم السلام) و فتوري كه در دستگاه خلافت رخ داد و اختلاف امويان و عباسيان، فرصتي طلايي براي امام به وجود آورد كه بساط تعليم و تربيت را بگستراند و به تاسيس حوزه علمي عظيمي بپردازد، به طوري كه جمله«قال الصادق»شعار علم حديث گرديد، و فرصتي براي نشر و پخش حقايق اسلام گردد.
رييس اداره امور مبلغان دفتر تبليغات اسلامي اصفهان ادامه داد، امام صادق(ع) با توجه به موقعيت و اوضاع سياسي جامعه آن زمان فرصتي به دست آوردند تا احاديث و معارف اسلام را در زمينه هاي تفسير قرآن، فقه و احكام و عقايد توسط شاگردان خود در سينه تاريخ ثبت و براي هميشه اسلام را بيمه نمايند. اصحاب حديث نام كساني را كه در خدمت آن حضرت شاگردي كردهاند و از خرمن وجودش خوشه گرفتهاند ضبط كردهاند، كه چهار هزار نفر بودهاند و در ميان اينها از همه طبقات و صاحبان عقايد و آراء و افكار گوناگون در رشته هاي علوم عقلي، فقهي و نقلي بودهاند، شخصيت هاي برجسته اي همانند هشام بن حكم، محمّد بن مسلم، ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مومن الطاق، مفضّل بن عمر و جابر بن حيّان از شاگردان آن حضرت بوده اند، از اينرو حوزههاي علميه امروز شيعه را بايد ميراث حوزه آن روز امام صادق(عليه السلام) دانست.
حجت الاسلام والمسلمين امير ارزاني در پايان به كلامي ارزشمند از آن امام همام اشاره كرد و گفت: ايشان در خصوص شيعه واقعي مي فرمايند: «از شيعيان ما نيست كسي كه به زبان (شيعه بودن را) اظهار كند و در رفتار مخالف ما و رفتار ما باشد. شيعه كسي است كه با زبان و قلبش موافق ما باشد و از آثار ما پيروي نمايد و طبق رفتار ما رفتار كند. آنها شيعيان ما هستند.»