به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام حبيب رضا ارزاني، رييس دبيرخانه اديان توحيدي اصفهان در همايش ملي اديان توحيدي كه در مهمان سراي عباسي اصفهان برگزار شد، گفت: با توجه به حضور نمايندگان چهار دين اسلام، مسيحيت و زردتشتي در اصفهان، اين شهر پتانسيل خوبي براي برگزاري همايش هاي بين ادياني دارد.
وي با بيان اينكه تفاهم و گفتگو پيرامون مشتركات نياز امروز ماست، ابراز داشت: اين حركت ها از دو قرن پيش در اصقهان موجود بوده و امروز بايد بيش از پيش آن را گسترش داد.
رييس دفتر تبليغات اسلامي اصفهان برگزاري جلساتي با محوريت حاج آقا نورالله اصفهاني در منزل اين عالم را نمونه هايي از برگزاري جلسات گفتمان بين ادياني در دوره مشروطه دانست و افزود: نتايج اين جلسات در آن روزگار در قالب جزواتي منتشر شده است.
حجت الاسلام ارزاني با بيان گزارشي از نحوه شكل گيري دبيرخانه اديان توحيدي و برنامه هاي آن، ابراز داشت: نشست ها و همايش هاي اين دبيرخانه با هدف دعوت به وحدت و گفتگو پيرامون مشتركات خواهد بود.
وي خاطر نشان كرد: متاسفانه امروز در جهان مدرن، جوامع به سمت بي هويتي و پوچي حركت مي كنند و اين خطر به جامعه ما و به ويژه جوانان كشيده شده است.
رييس دبيرخانه اديان توحيدي اصفهان مهمترين گفتمان مشترك اديان توحيدي را وحدانيت و دعوت به يكتا پرستي دانست و افزود: هر چه همدلي اديان بيشتر شود و نقاط ابهام و اختلاف كمتر شود، تزلزل پيروان اديان كمتر خواهد شد.
وي به كمرنگ شدن نقش اخلاق در جوامع اشاره كرد و گفت: توجه به زيرساخت هاي اخلاقي جامعه از مهمتر ين دغدغه هاي مبلغان اديان الهي است.
حجت الاسلام ارزاني با بيان اينكه دنياي مدرن جوامع را به سمت فراموشي اخلاق مي كشاندف اظهار داشت: اخلاق جداي از دين نجات دهنده جامعه از بسياري از مشكلات است و اخلاق برآمده از اديان توحيدي سرآمد ساير اخلاق هاست.
وي چالش بين سنت و تجدد را از ديگر دغدغه هاي اديان دانست و اضافه كرد: مبلغان اديان بر اين عقيده هستند كه بايد از فن اوري هاي نوين در راستاي دعوت به حق بهره گرفت.
رييس دفتر تبليغات اسلامي اصفهان اظهار داشت: بحث جهاني سازي و دهكده جهاني، خلا معنويت و ارتباط با خدا نيز از ديگر دغدغه هاي اديان است كه گفتگو پيرامون آن مي تواند راهگشاي بسياري از مشكلات باشد.
وي با اشاره به پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني (ره) گفت: با پيروزي انقلاب بسياري از مشكلات اقليت هاي ديني كاهش يافت كه نمونه آن اصل 15 قانون اساسي است كه به اقليت ها اجازه مي دهد زبان و فرهنگ خود را تدريس كنند و اين تا قبل از انقلاب ممنوع بود.
حجت الاسلام ارزاني تصريح كرد: اسلام به مسلمانان دستور مي دهد كه با ساير اديان به رحمت و رافت برخورد كنند كه نمونه بارز آن در نامه حضرت علي (ع) به ملاك اشتر براي فرمانداري مصر به خوبي مشاهده مي شود.