عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

سفر علمي-پژوهشي اعضاء هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان به كشور هاي چين و هند

اعضاء هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان طي يك سفر علمي-پژوهشي به كشورهاي چين و هند اعزام شدند.به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين هادي زاده ....

اعضاء هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان طي يك سفر علمي-پژوهشي به كشورهاي چين و هند اعزام شدند.به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين هادي زاده معاون پژوهشي و رييس مركز مطالعات اسلامي و همچنين عضو هيات علمي دفتر اصفهان برنامه سفر علمي خود به كشور هند را تشريح كرد. وي گفت:  مذاكره با مسؤولان مركز نسخه شناسي نور، جهت مبادلة اطلاعات كتابشناختي در قالب مركز مطالعات اسلامي و آن مركز، و نيز مبادلة ديتاي مخطوطات مابين اصفهان و دهلي،  بازديد از مركز فرهنگي مستقر در مزار  حضرت قاضي نور الله شوشتري، جهت بررسي زمينه هاي ممكن همكاري ميان دو مركز، به عنوان نمونه، كتاب سترگ مجالس المؤمنين به سفارش آن مركز، هم اكنون توسط مؤسسه پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي در دست تحقيق و تصحيح مي باشد و تصحيح و تعليق حاشية نفيس جناب سيد عليخان مدني شيرازي، بر اين كتاب كه هم اكنون نسخة دستنويس مؤلف از آن، در ايران نگهداري مي شود، مي تواند از سوي مركز مطالعات اسلامي به آن مركز محترم، بعنوان يك طرح فرهنگي مشترك معرفي گردد، كه اينها از بزنامه هاي سفر اينجانب به كشور هند است.
وي افزود: با مطالعه ميدانهاي پژوهشي و در دست پژوهش در مراكز پژوهشي هند و بررسي امكان بكارگيري آن در فضاي پژوهشي ايران و نشست و تبادل نظر با مسؤولان آن مراكز، به نظر مي رسد ، مي توان مكاتب اخلاقي شبه قاره را در مقايسه با مكتب اخلاقي اسلام، به بررسي گرفت و در پروژه اي بلند مدّت در قالب يك مجله يا گاهنامه، برنامه اي مشترك ميان مراكز ايران و هند برنامه ريزي نمود.
دكتر علي بروني عضو هيات علمي-دفتر تبليغات اسلامي اصفهان برنامه سفر پژوهشي خود به كشور چين را بر پايه تحقيق بين الادياني و حوزه هاي مشترك اديان با تمركز بر دين اسلام عنوان كرد و گفت: اين پژوهش بيشتر جنبة تطبيقي خواهد داشت و به دو بخش كتابخانه اي و ميداني تقسيم مي گردد.
وي افزود: در بخش كتابخانه اي ، ديدار از كتابخانه ي ملي و كتابخانه هاي معتبر دانشگاهي و جستاري در مورد كتاب ها ، مقالات و نوشته هايي در حوزه تطبيق بين الادياني است كه از جمله ي آنها كتابخانه ي ملي چين ، كتابخانه بنياد تحقيقات اسلامي و نيز كتابخانه ي مؤسسه مطالعات اسلامي هند مي باشد  ، همچنين با توجه به اين كه در صدد نوشتن مقاله اي علمي – پژوهشي در باره فرجام شناسي در زرتشت و اسلام هستم، از انجمن هاي زرتشتيان هند در دهلي و بمبئي و انجمن پارسيان پنجاب – بمبئي ديداري خواهم داشت تا نظر عالمان زرتشتي معاصر را آنان را در اين باره جويا شوم.
عضو هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان در ادامه گفت: در بخش ميداني از مراكز ديني و معابد و مساجد مسلمانان و غير مسلمان ديدار نموده و نحوه تعامل بين الاديان را در ميان عامه مردم مورد نظر قرار خواهم داد و همچنين بيشتر به تأثير اديان بر جامعه ي عوام و نحوه ي همزيستي بين متدينين به اديان خواهم پرداخت.
فريبرز راهدان رييس اداره معاونت پژوهش دفتر اصفهان با بيان اينكه جامعة هندوستان- به ويژه جامعة مسلمانان- از آغاز ورود اسلام به اين كشور تا امروز، همواره، در سير تاريخي تمدّن اسلامي و شيعي نقش ايفا نموده و در برهه هايي همتراز و همپاي ساير قطب ها و مراكز ديني و اسلامي جهان اسلام تلاش و تكاپو داشته است، گفت:از دير باز تا كنون عارفان ، عالمان، اديبان و… بسياري از اين سرزمين برخاسته اند كه نام برخي از آنان در كنار شخصيت هاي تاريخ ساز هندوستان همچون مهاتما گاندي مورد تكريم و تعظيم قرار گرفته است؛ اعجاز حسين، چراغ علي، معين الدّين چشتي ، نظام الدّين اوليا و نيز كوچندگاني چون قاضي نورالله شوشتري و مير سيّد علي همداني در اين شمارند.
وي افزود:تأثير اين شخصيت ها بر جامعة هند قابل تأمل، و شناخت بيشتر ابعاد شخصيتي‍شان واجد اهميت و بررسي است كه به مدد الهي در ديدار با صاحبنظران و انديشه‍وراني از هند در اين باره به گفتگو خواهيم نشست.
حجت الاسلام والمسلمين حسن سراج زاده با اشاره به اينكه،حوزه اخلاق، از گستره وسيعي در ميان اديان و ملل جهان بر خوردار است، گفت: ولي هر آيين و ملتي، رويكرد ويژه خود را به اخلاق و مسائل آن دارد.
وي افزود: بررسي مقايسه اي اين رويكردها بين اخلاق در غرب و شرق و همينطور مطالعه نظام هاي اخلاقي در ميان اديان شرقي بويژه اخلاق رايج در چين (اخلاق كنفوسيوس) و اخلاق در آيين هندو و مقايسه آنها با نظام اخلاق اسلامي، يكي از زمينه هاي جذاب براي پژوهش هاي اخلاقي است.
عضو هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان خاطرنشان كرد، متأسفانه آنچه تا كنون در پژوهشهاي اخلاقي در ميان مسلمين رواج داشته، بيشتر متأثر از اخلاق و فلسفه غرب بوده ، در حاليكه بررسي اخلاق و مؤلفه هاي اخلاقي در شرق، با توجه به سابقه و قدرت تأثير گذاري آن، از نكاتي مي باشد كه بسيار مورد غفلت و بي مهري قرار گرفته است.
سراج زاده در ادامه اضافه كرد، آگاهي و شناخت از اخلاق بين الاديان و اخلاق در ميان ملل گوناگون مي تواند از طريق 4 سطح تحقيق در آموزه هاي اخلاقي كه در متون اصلي و اوليه اديان و ملل آمده است، اخلاق شناسي از منظر صاحب نظران و اساتيد اين علم، اخلاق شناسي از منظر صاحب نظران و اساتيد اين علم و مطالعه و مشاهده اخلاقيات در ميان پيروان آن دين و آيين حاصل شود.
وي در پايان گفت: در اين سفر علمي تلاش مي شود با گفتگو با صاحب نظران(بويژه پروفسور كي يو رنزونگ Qui Rennong، صاحب آثار مختلف در زمينه اخلاق و از جمله اخلاق زيستي و استاد دانشگاه پزشكي پكن) و ديدار از مراكز علمي- ديني و مردم و مسلمانان دو كشور چين و هند، ضمن بحث از اخلاق بعنوان گوهر اصلي اديان به معرفي اخلاق اسلامي پرداخته و اخلاق و اخلاقيات چيني و هندي را در دو سطح اخير پي گيري نمائيم.
همچنين آقاي دكتر ايازي عضو هيات علمي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان بررسي فراين عقلانيت براي ارائه تحليلي جامع از آن با نگاهي تطبيقي به دو جامعه چين و هند برنامه سفر علمي خود عنوان كرد.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *