به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمد قطبي، معاون فرهنگي و تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، روز گذشته در آيين اختتاميه چهارمين جشنواره فرهنگي و هنري حوزه علميه اصفهان، فرهنگ را مقوله بسيار پيچيده دانست و گفت: همواره بشر در صدد بوده است با بهره گيري از راهكارهاي مناسب فرهنگ و معارف خود را توسعه و تعميق بخشد.
وي به جايگاه مقدس روشهاي شفاهي انتقال معارف ديني سنتي همچون منبر اشاره كرد و افزود: با توجه به گسترش روشهاي ارتباطي، پرداختن به الگوهاي جديد نشر معارف با بهرهگيري از متد جديد در حوزههاي علميه بسيار ضروري است.
حجت الاسلام قطبي توسل به هنر را يكي از راهكارهاي تعميق باورهاي ديني دانست و ابراز داشت: پنتاگون با بهره گيري از برنامه هاي نمايشي شركت هايي چون هاليوود، توانسته است راه اجراي بسياري از برنامه هاي سياسي و نظامي خود را در جهان هموار سازد.
وي با اشاره به بهرهگيري بزرگان گذشته از هنرهاي سنتي همچون نقالي، پردهخواني و تعزيه در انتقال فرهنگ ديني اظهار داشت: اگر چه اين روشها در محتوا و قالب خالي از اشكال و اشتباه نبوده ولي بي شك بخش حايز اهميتي از عشق و محبت مردم ما به امام حسين و ائمه اطهار(ع) مرهون خدمات پرده خوانها، نقالان و تعزيه است.
معاون فرهنگي و تبليغي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان با بيان اينكه وظيفه تعميق باورهاي ديني براي آيندگان بر عهده حوزههاي علميه است، بيان داشت: اگر به هنرهاي نمايشي، تجسمي و ساير عرصههاي هنري بي تفاوت باشيم و با دست روي دست گذاشتن خود، حركت قهقرايي داشته باشيم، آينده از آن ما نخواهد بود.
وي مفاهيمي چون تكريم، عفاف، حيا، تشكر از ديگران و امثال آن را ارزش هايي ديني كمرنگ شده در جامعه دانست و ادامه داد: با بهره گيري از هنر مي توان اين مفاهيم را زنده كرد.
حجت الاسلام قطبي با بيان اينكه اسلام متعاليترين ارزشهاي ديني را براي انسان به ارمغان آورده است، گفت: گام اول در توليدات هنري تجلي ذوق دروني هنرمند است و گام بعدي ذوق آفريني در جامعه و جذب ديگران به مفاهيم موجود در اثر هنري است.
وي بيان داشت: در حوزههاي علميه بايد به سمتي پيش برويم كه ارزشهاي پنهان در لايههاي دروني را به مخاطب نزديك كنيم و اين ارزشها را در قالب هنر به جامعه عرضه كنيم.