عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

برداشتن گام دوم انقلاب با نظام بانکی ربوی امکان‌پذیر نیست + تصاویر

مدیر گروه فرهنگی تبلیغی مطالعات تمدن اسلامی(متا) گفت: برای عدم نقض شعار اول بیانیه گام دوم انقلاب باید نظام پولی کشور را عوض کنیم، که پیشنهاد ما پولطلا است که بسیاری از نواقص نظام پولی اعتباری را در خود ندارد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام سید محمد حسین متولی امامی در گفت‌وگویی با اشاره به اقتصاد اسلامی و تمدن نوین اسلامی و ریشه‌های آن اظهار داشت: بیانیه گام دوم انقلاب مانند بحث‌هایی که رهبری مطرح می‌کنند مظلوم واقع شده، این امر سبب می‌شود که جایگاه بیانیه تقلیل پیدا می‌کند و به عنوان یک شعار مورد استناد علمی در مجامع علمی قرار نگیرد.

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که اگر بخواهیم بر بیانیه گام دوم انقلاب نگاه از بالا داشته باشیم می‌توان از دو جهت این بیانیه را دید، افزود: جهت اول خطاب به جوانان است، کسانی که این مملکت را اداره می‌کنند آن زمان جوان بودند، در گام دوم باید ایده‌های نو و جدید مطرح شود و اداره کشور از مسن سالی باید تغییر کند تا بتوان گام دوم را برداشت.

وی با بیان این‌که جهت دوم صبر تمدنی است، گفت: بعد از 40 سال یک گام برداشتیم که این امر به ما یک سعه‌صدر و صبری می‌دهد که مسیر هم خیلی طولانی است و معلوم نیست باید چند گام برداریم.

متولی امامی با اشاره به این‌که در مطالعات تمدنی، تمدن‌ها عمری بالای قرن دارند، بیان کرد: در اقتصاد باید به دنبال ایده‌های نو باشیم، برای برداشتن گام دوم در حوزه اقتصاد توجه به ایده‌های نو و داشتن یک صبر تمدنی برای محقق شده ایده‌ها لازم است؛ این دو در حوزه اقتصاد قابل توجه است.
 

پژوهشگر تمدن اسلامی تصریح کرد: در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند، اقتصاد یک نقطه کلیدی و تعیین کننده است و اقتصاد قوی عامل سلطه‌ناپذیری کشور است و بعد بر اهمیت عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه منابع و کسب و ثروت تأکید می‌کنند که در دیدار با مسؤولان اجرایی اصل 44 قانون اساسی هم بر این مسأله تأکید می‌کنند.

راه حل مشکلات اقتصادی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

وی با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب فرمودند، راه حل مشکلات اقتصادی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، عنوان کرد: شعارهایی در صحبت‌های رهبری است که دقیقاً نقطه مقابل اقتصاد سرمایه‌داری است، اقتصاد سرمایه‌داری یک ذات دارد و آن ذات اساساً مبتنی بر شکاف طبقاتی است.

متولی امامی با اشاره به این‌که امکان تجمیع سرمایه را پول و نظام بانکی ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: اگر با این سرخط‌ها بخواهیم اقتصادی جمهوری اسلامی را در آن تحول ایجاد کنیم باید ببینیم امکان این وضعیت را چه چیزی ایجاد کرده است.

وی با تأکید بر این‌که امکان نظام سرمایه‌داری را پول‌های اعتباری ایجاد کرده است، ادامه داد: اگر به مسأله پول و نظام پولی فکر نکنیم و نتوانیم برای آن راه‌حلی ایجاد کنیم این بحث‌ها بدون اثر و شعاری است، باید سیاستی داشته باشیم تا در تداوم تأسیس نهاد ولایت فقیه بتوانیم نهاد اقتصادی را ایجاد کنیم.

متولی امامی با اشاره به تورم 42 درصدی ایران گفت: عراق با وجودی که کشوری جنگ‌زده و دچار بحران اقتصادی و سیاسی است تورم آن 8 صدم تا یک درصد است، افغانستان یک دهم، سوریه 4 درصد و آمریکا یک درصد است؛ در کشور آمریکا چرخش پول و جهانی کردن پول نرخ تورم را برای آن ایجاد کرده است.

اقتصاددانان معتقدند عامل اصلی تورم، نقدینگی کشور است

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که عامل اصلی نقدینگی در کشور بانک است، کشوری مانند عراق که بانک ندارد دچار نوسانات ارزی نیست، اضافه کرد: اقتصاددانان معتقدند عامل اصلی تورم، نقدینگی کشور است و نقدینگی با خلق پول و خلق پول با چاپ پول در کشور رخ می‌دهد، با این سیاست بانکی کشور چاپ پول حتی با تورم یک درصد سیاست دینی و اسلامی نیست.

وی با اشاره به این‌که در قانون پولی و بانکی کشور که در سال 1351 تصویب و در سال 96 تأیید شده، می‌گوید هر 10 هزار تومان یکی کیلو طلا که این قانون تعهد بانکی است، افزود: بانک‌ها تقریباً 60 هزار برابر نقض تعهد و پول مردم را بی ارزش کردند.

در پول اعتباری شعارهای رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نقض می‌شود

متولی امامی با بیان این‌که معضل جمهوری اسلامی ایران با مردم بر سر گرانی‌ها است، گفت: خلق پول در ادبیات دینی حرام است، فقهای ما بر روی مسأله پول کار فقهی نکرده‌اند، در پول اعتباری تمام شعارهای رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نقض می‌شود.

وی با اشاره به شعار استقلال اقتصادی در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: به فرموده مقام معظم رهبری «اقتصاد نقطه قوت و عامل مهم نفوذناپذیری است» امروز با پول اعتباری تراکنش‌های مالی رصد می‌شود و بر ما سلطه دارند و تحریم می‌کنند و مجبوری  fatf را تصویب کنید.
 

متولی امامی افزود: این چه سیستم پولی است که در نظام سیاسی شعار استقلال و خودکفایی و عدم وابستگی به شرق و غرب می‌دهد و در سیاست پولی آنقدر وابسته‌ایم که نرخ بهره آمریکا را تغییر دهند نرخ اشتغال در ایران بهم می‌ریزد، آن‌قدر ریال وابسته به نظام بانکی و پولی جهان است که با یک تغییر بهره اشتغال دچار بحران می‌شود.

پژوهشگر تمدن اسلامی با تأکید بر این که پول اعتباری شعار اول بیانیه گام دوم انقلاب را نقض می‌کند، بیان کرد: برای عدم نقض شعار اول بیانیه گام دوم انقلاب باید نظام پولی کشور را عوض کنیم، که پیشنهاد ما «پولطلا» است که 10 سال است بر روی آن کار کرده‌ایم.

مبنای فقه اسلامی مبتنی بر پول طلا است

وی با بیان این‌که مبنای فقه اسلامی مبتنی بر پولطلا است، تصریح کرد: به دلیل آن که ساختار سیاسی از فقه اسلامی برآمده و نهاد ولایت فقیه ایجاد کرده، اقتصاد نمی‌تواند وابسته به این نظریات نباشد، نظام اقتصادی را ما به دلیل عدم توجه ساختارمند و تمدنی به اقتصاد اسلامی نتوانستیم به این مسأله توجه جدی داشته باشیم.

متولی امامی ادامه داد: پول اعتباری، پولی است که بدون پشتوانه ثروت در جامعه تولید می‌شود که از سال 1971 شکل گرفت و اعتبار آن به سیاست‌ها و قانون دولت است، مانند پول ریال ایران اگر به آفریقا بردیم هیچ اعتباری ندارد.

پژوهشگر تمدن اسلامی خاطرنشان کرد: هر چند در سیاست شعار استقلال بدهیم اما در نظام پولی به دلیل وابستگی به راحتی تحریم می‌شویم و هیچ واکنشی نمی‌توانیم، نشان دهیم.

وی با اشاره به این‌که شعار دوم بیانیه توزیع عادلانه است، عنوان کرد: در خلق پول وقتی پول بدون پشتوانه چاپ شود، نظام سرمایه‌داری شکل می‌گیرد و شکاف طبقاتی ایجاد می‌شود و اینجاست که شعار دوم بیانیه نقض می‌شود، میلیاردها میلیارد به شخصی اختصاص می‌دهیم تا طرحی را اجرا کند، وقتی این پول در جامعه منتشر می‌شود قوت پول من به پول این شخص منتقل می‌شود.

در سال 97 ارزش پول مردم ایران یک سوم کاهش پیدا کرد

متولی امامی با بیان این‌که در سال 97 ارزش پول مردم ایران یک سوم کاهش پیدا کرد و این ارزش به سمت یک عده سرمایه‌دار و ویژه‌خوار انتقال منتقل شد، تصریح کرد: این شکاف طبقاتی روز به روز در حال بیشتر شدن است، خلق نقدینگی سبب می‌شود قوت پول و قدرت خرید کم شود؛ این قدرت به پول کسی می‌رود که هزاران میلیارد تومان به حق یا ناحق گرفته است.

پژوهشگر تمدن اسلامی تصریح کرد: ذات خلق پول، بانک و پول اعتباری ایجاد یک نظام سرمایه‌داری است که با این شعارها هماهنگی ندارد، یا شعارها را باید کنار گذاشت یا باید نظام سیاسی را جمع کرد و یا باید بقیه گام‌ها را طی کرد.
 

وی تصریح کرد: در گام دوم باید تغییر نظام پولی داده شود در غیر این صورت با این پول‌ها نمی‌توانم عدالت اجتماعی را برقرار کنیم و توزیع عادلانه ثروت داشته باشیم.

پول اعتباری امکان اجرای احکام اسلامی را سلب می‌کند

متولی امامی با اشاره به این‌که پول اعتباری امکان اجرای احکام اسلامی را سلب می‌کند، افزود: در وضعیت پول اعتباری قرض و خمس ممکن نیست، شعارهای بیاینه در پول اعتباری نه ممکن است و نه اجازه می‌دهد تئوری ولایت فقیه در اقتصاد بسط پیدا کند.

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که شکاف عجیبی بین تئوری سیاسی و اقتصادی وجود دارد، تصریح کرد: وقتی در سال 95 پراید 20 میلیون و سکه یک میلیون بود، با 20 سکه می‌توانستیم یک پراید بخریم، اما الان با 12 سکه می‌توان یک پراید خرید که نشان می‌دهد ارزش پول یک دوم شده؛ با این وضعیت 60 درصد از اموال مردم را خمس می‌گیری در صورتی که باید 20 درصد را بگیری.

وی با بیان این‌که طلا معیار حقیقی ارزش پول است و پول اعتباری ابزار تحقق اقتصاد اسلامی نیست، افزود: امکان پرداخت زکات در پول اعتباری وجود ندارد، زکات متعلق شده به کشاورزانی که گاو و گوشفند دارد، زکات مربوط به سرمایه‌دار است، چرخه اقتصادی بهم ریخته است.

طلا و نقره می‌تواند چرخه نظام اقتصادی اسلامی را حفظ کند

متولی امامی با تأکید بر این‌که طلا با ثبات‌ترین پول عالم و معیار ارزش است، گفت: در صدر اسلام یک گوسفند یک دینار بوده است، یک دینار معادل 4 گرم و خورده‌ای طلا است، الان همان 4 گرم و خورده‌ای طلا را هم در بازار یک گوسفند می‌دهند، اقتصاد اسلامی مبتنی بر پول ثابت طرح و معنا شده است، طلا و نقره می‌تواند چرخه نظام اقتصادی اسلامی را حفظ کند.

وی با بیان این‌که یک حجم کمی از طلا ارزش زیادی را حمل می‌کند، بیان کرد: اگر جمهوری اسلامی اعلام کند پول من طلا است، مقاوم‌ترین پول عالم را خواهد داشت و روز به روز پول آن‌ها بی ارزش و پول ما ثابت می‌شود و امکان تورم وجود ندارد و اعتماد اجتماعی برمی‌گردد و از طرفی تحریم ناپذیر است.

تحقق شعارهای اقتصادی بیانیه گام دون انقلاب در گرو تغییر نظام پولی

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که در تداوم انقلاب اسلامی، شعارهای انقلاب اسلامی با پول اعتباری ممکن نیست، افزود: اگر بخواهیم شعارهای اقتصادی بیانیه گام دوم محقق شود، راهی نداریم جز اینکه نظام پولی عوض شود.

وی با بیان این‌که معتقدیم که پول طلا هم ممکن است و هم امکان تمدن اسلامی است و امکان تحقق نظام مبتنی بر ولایت فقیه را ایجاد می‌کند، تصریح کرد: در حال حاضر نظام ولایت فقیه یک شکاف عظیمی را بین سیاست و اقتصاد تجریه می‌کند و طلا با فقه اسلامی این پیوست را ایجاد می‌کند.

متولی امامی عنوان کرد: پول‌های اعتباری سبب تحقق نظام اقتصادی سرمایه‌داری در بستر جمهوری اسلامی شده و این بستر سبب شده که در جمهوری اسلامی یک نارضایتی عمومی و یک ویژه‌خواری بزرگی را شاهد باشیم.
 

وی با اشاره به این‌که هدف شارع از ایجاد حکم زکات رفع فقر بوده است، افزود: نظام اقتصادی برپا نشده است، بنابراین اهداف نظام اقتصادی اسلامی نیز ایجاد نمی‌شود.

مسؤولان از شکاف طبقاتی بیمناک باشند

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که در بیانیه گام دوم انقلاب دل‌های مسؤولان به طور دائم باید برای رفع محرومیت‌ها بتپد و مسؤولان از شکاف طبقاتی بیمناک باشند، ابراز داشت: در جمهوری اسلامی کسب ثروت نه تنها جرم نیست بلکه مورد تشویق است.

وی با بیان این‌که به فرموده مقام معظم رهبری هر طرحی باید کند افزایش ثروت ملی، توزیع عادلانه و رفع محرومیت در جامعه را دنبال کند، خاطرنشان کرد: در خلق پول قوت و قدرت خرید مردم را به سرمایه‌دار منتقل می‌کنیم و از ریال به دلار آمریکا، آمریکایی که در عرصه سیاسی با آن می‌جنگیم در عرصه اقتصادی به او قدرت می‌دهیم.

متولی امامی با بیان این‌که عادلانه این ثروت تقسیم نمی‌شود حتی در عرصه بین‌الملل گفت: معیار اقتصاد مدرن برای تعیین رشد اقتصادی تولید ناخالص ملی است که در ملاک‌های اسلامی ثروت ملی است.

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که معیارهای‌مان برای ارزیابی اقتصاد غلط است، بیان کرد: در اقتصاد وقتی چرخش پول را نگاه کنیم با یک معیار نظام‌سازی می‌کنیم و اگر مبتنی بر ثروت نظام‌سازی کنیم با یک معیار دیگر است.

تمام احکام اسلامی خلاف گردش پول است

وی با اشاره به این‌که تمام احکام اسلامی خلاف گردش پول است، تصریح کرد: ثروت یک ملاک است که در بیانیه هم آمده است، در خلق پول ثروت ایجاد نمی‌کنیم، پول بدون پشتوانه چاپ می‌کنیم.

متولی امامی با بیان این‌که متهم اصلی در نابودی ارزش پول نظام بانکی است، اضافه کرد: با یک نظام ربوی مواجه هستیم که بستر اجرای احکام نیست و سلطه غرب را زیاد می‌کند، شکاف طبقاتی ایجاد کرده حالا با این نظام پولی تلاش می‌کنیم اقتصاد اسلامی و عادلانه ایجاد کنیم.

پژوهشگر تمدن اسلامی با تأکید بر این‌که در گام دوم انقلاب اسلامی باید به فکر تغییر نظام اقتصادی مبتنی بر تغییر نظام پولی باشیم، افزود: در این رابطه دو کتاب در حال چاپ داریم که درباره تغییر نظام پولی است.

وی با تأکید بر این‌که نهادهایی که دغدغه اسلامی و انقلابی دارند، اعلام کنند که ما طلا را به رسمیت می‌شناسیم، ادامه داد: یک اراده و عزم برای تغییر نظام پولی نیاز است، در قانون پولی و بانکی کشور که وابسته به قانون پولی جهان است معاملات با طلا غیرقانونی است، می‌گویند پول‌شویی است، اما در ایران علما قبل از انقلاب معیار را با طلا محاسبه می‌کردند، از سوی دیپر قابل تحقق نیست که رصد کنند چقدر طلا داریم.

متولی امامی با بیان این‌که مبادله با طلا باید در کشور قانونی شود، گفت: چند نهاد تولیدگر مبتنی بر طرح ما در حال انجام کار هستند که سرمایه‌شان طلا است و حقوق را با طلا می‌دهند و کارگر و کارفرما راضی هستند.

با 350 تن طلا کل ریال جمع می‌شود

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که در سه هزار سال تمدن بشری معادل گوسفند و طلا ثابت است، گفت: خودتنظیمی طلا قابل مطالعه است، براساس اعلام بانک مرکزی 3 هزار و 500 تن طلا داریم که با 350 تن طلا کل ریال جمع می‌شود و طلا جایگزین آن می‌شود.

وی با بیان این‌که با حذف ریال تورم و رکود و اقتصاد مدرن جمع می‌شود، افزود: با جمع شدن ریال منابع دولت عوض می‌شود و سرمایه‌گذاری شکل دیگری پیدا می‌کند، در این راستا یک طرح گام به گام داریم که در عمل مردم ریال را کنار می‌زنند، اگر بانک مرکزی با این قضیه کنار بیاید، می‌تواند به میزانی که طلا وارد جامعه می‌شود، نقدینگی را جمع کند تا قیمت ریال اُفت نکند.

امکان تمدن اسلامی با ریال و دلار ممکن نیست

متولی امامی با تأکید بر این‌که اگر هماهنگی ساختاری باشد به راحتی می‌توان سیاست پولی را تغییر داد اما اگر نباشد یک تورم وحشتناک به وجود می‌آید، ادامه داد: امکان تمدن اسلامی با ریال و دلار ممکن نیست، در این راستا یک طرح الگو نوشتیم که از سطح خانواده، شهر، استان، ملی و بین‌المللی را بررسی کرده‌ایم.

وی با اشاره به این‌که اگر طلا وارد جامعه شود زیر 6 ماه ریال خارج می‌شود، بیان کرد: سیاست‌گذاری پول در نظام بین‌الملل جمع می‌شود، شکاف طبقاتی متوقف می‌شود و زکات عملیاتی می‌شود.

متولی امامی با بیان این‌که ادبیات نظری و محتوای علمی آن را داریم و تولید می‌کنیم و در سطوح مختلف سیاسی و اقتصادی کشور این طرح را مطرح کردیم، تصریح کرد: در این طرح اقتصاد لیبرال و سرمایه‌داری مقاومت می‌کنند و یک شجاعت می‌خواهد، در حوزه عمومی باید گفتمان‌سازی کنیم، مردم به همان میزان که ذخیره طلا دارند به همان میزان ریال ضعیف می‌شود.

پژوهشگر تمدن اسلامی با بیان این‌که باید به یک طرح پولی جدید فکر کنیم و هیچ چیز بهتر از طلا نیست، افزود: وضعیت پولی ما یک وضعیت غیرعادی است و یک ناامنی اجتماعی و بی‌اعتمادی در بین مردم ایجاد کرده است.

وی با تأکید بر این‌که باید بستر تمدن اسلامی یعنی بستر سلوک الی‌اله و زمینه‌های رشد را فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: طلا در بازار دلار اختلال ایجاد می‌کند، انحصار بانکی در جهان ایجاد شده است، وقتی انحصار را شکستی به دلیل ارزش ذاتی طلا مردم به طلا رجوع می‌کنند و دلار به حاشیه می‌رود.

متولی امامی تصریح کرد: در جبهه مقاومت هر چقدر قوی باشی با ریال و دلار تحریمت کنند و با مشکل روبه‌رو می‌شوی، با تغییر سیستم نظام پولی تمام بنیان‌های قدرت اقتصادی آمریکا در منطقه شکسته می‌شود؛ ما دچار یک بحران تمدنی هستیم به لحاظ اقتصادی وابستگی شدید داریم.

مشاهده در خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *