صوت، رؤیت، مضمون و تصویرگری روش های رایج ترویج قرآن در جامعه/ عادت واره ها عامل ارتباط قرآن با جامعه
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، رؤیت قرآن را به عنوان روش دیگر برای نشر معارف قرآن معرفی کرد و افزود: از نگاه به قرآن در اسلام تحت عنوان یک امر مستحب یاد شده است و نقش و نگارهای قرآنی در کاشی کاری ها و معرق ها در مساجد و سایر مکان ها وجود دارد که امروز ابزارهای نوین به کمک این کار آمده اند و ابزارهایی نظیر انیمیشن و فیلم ها و تلفن همراه و سایر موارد هم در تصویرگری ها بسیار مثمر ثمر هستند.
وی با اشاره به انواع مکان های قرار گرفتن قرآن و کاربردهای قرآن در آیین ها و سنت ها، بیان داشت: مجالس ختم، خداحافظی مسافر، ورودی اتاق های عمل بیمارستان ها و بدرقه ها و عادت واره های متعدد دیگر نمونه هایی از عادت واره ها با حضور پیکره کلی قرآن هستند.
کتاب «قرآن در شعر پارسی» نمونه خوب از بهره گیری مضمون قرآن برای ترویج آن/ تأثیر تلفیق تصویر و شعر برای نشر قرآن
حجت الاسلام والمسلمین قطبی با بیان اینکه استفاده از مضامین قرآنی برای ترویج آن در جامعه، ابراز داشت: بهره گیری از مضامین قرآنی را می توان در قالب اشعار، رمان و ضرب المثل های قرآنی مشاهده کرد، گاهی مفهوم یک سوره در قالب یک شعر به کودکان ارائه می شود، کتاب «قرآن در شعر پارسی» در 4 جلد قطور از همین نمونه هاست که آقای «امیراسماعیل آذر» بیش از 4 هزار شاعر قرآنی فارسی زبان را در آن شناسایی کرده است.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان عرصه تصویرگری را دیگر روش ترویج قرآن دانست و اظهار داشت: تصویرگری حمله ابرهه به خانه کعبه این داستان را با نقاشی برای مخاطب به تصویر می کشد و آن را برای مخاطب عینی می کند که می توان برای درک عمیق تر مفاهیم و مضامین قرآن از شعر هم در کنار تصویرگری بهره برد.
المان های شهری قرآنی شکل پیشرفته تصویرگری قرآن هستند/ دروازه قرآن نمونه ای از یک المان شهری قرآنی
وی با اشاره به المان های شهری قرآنی به عنوان شکل پیشرفته تصویرگری قرآن، افزود: نقاشی ساده ترین شیوه تصویرگری قرآن است، دروازه قرآن شیراز یک المان شهری قرآنی است که حس محضریت قرآن را از طریق معماری شهری به انسان منتقل می کند، همچنین در ایام نوروز المان رحل قرآن با ابعاد بزرگ در میادین شهرها نصب می شود که کاربرد حس محضریت قرآن را برای شهروندان دارد.
حجت الاسلام والمسلمین قطبی بیان داشت: فیلم و انیمیشن عرصه بسیار پیشرفته و مهم در تصویرگری قرآن است که حتی خود قرآن می تواند موضوع فیلم باشد و موضوعات قرآنی مختلف به عنوان داستان فیلم انتخاب می شوند که خود فیلم انواع متعددی دارد.
نقش مهم اپلیکیشن ها و ابزار نوین در ترویج قرآن/ بازی های میدانی و رایانه ای و اسباب بازی ها ابزار نوین نشر قرآن
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: ابزار نوین مانند اپلیکیشن ها و یا قلم قرآنی می تواند ارتباط انسان با قرآن را آسان کند و می توانیم آیات و ترجمه و تفسیر موضوعات و سوره های مختلف قرآنی را به راحتی جستجو کنیم و یا صوت قاریان مورد نظر را در دسترس داشته باشیم، امروز رسانه هایی مانند بازی های رایانه ای و میدانی یا اسباب بازی ها می توانند مفاهیم قرآنی را به کودکان انتقال دهند.
جلسات ختم قرآن نمونه هایی از آیین های اجتماعی قرآنی/ اهمیت بالای استفاده از جنبه های باطنی قرآن در نظریه های اقتصادی و اجتماعی
وی با بیان اینکه محافل ختم قرآن در ماه رمضان و کرسی های تلاوت قرآن به عنوان سنت ها و آیین های بسیار مؤثر در ترویج قرآن است، گفت: همه موارد ذکر شده برای ترویج قرآن تنها امور ظاهری هستند، در حالی که قابلیت های باطنی قرآن بسیار مهم هستند و می توان از مفاهیم قرآنی به عنوان اساس نظریه های اقتصادی و جامعه شناسی استفاده کرد.
ایده های نو و ابزار نوین می توانند سبب ایجاد عرصه های جدید ترویج قرآن در جامعه شوند
حجت الاسلام والمسلمین قطبی با اشاره به ضرورت بهره گیری از ابزار و ایده های نوآورانه برای ترویج قرآن کریم، ابراز داشت: گاهی این ایده های نو و خلاقانه سبب رشد و تکمیل روش های غیر نوین می شود که بسیار مطلوب است، اما گاهی هم ایده ها و ابزار نوین سبب تأسیس یک روش و عرصه جدید برای ترویج قرآن می شوند که این موضوع بسیار مهم و ارزشمند است.
لزوم حرکت به سمت مرتبط شدن قرآن با زندگی روزمره مردم از طریق ابزار نوین/ تا امروز بیشتر تلاش ها سبب پیوند قرآن با اماکن مذهبی شده است
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه امروز به دنبال ایدها، روش ها، نکته ها و ابزارهای نوین برای ترویج قرآن هستیم، اظهار داشت: امروز تلاش ما باید برای به دست آوردن الگوها و مدل های جدیدی تلاش کنیم که هسته مرکزی برکت عالم هستی را در متن زندگی مردم رواج دهد ودر ابعاد مختلف زندگی مردم وارد کند و یک ارتباط عمومی با مردم برقرار کند، ممکن است به سمت ارتباط های تخصصی قرآن با زندگی مردم هم برویم.
برگزاری جشنواره فاطر در موضوعات منبر، قرآن، سبک زندگی و خانواده
وی ارتباط دادن قرآن با عرصه های روزمره زندگی مردم را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: مثلاً می توانیم به سراغ آشپزی خانم ها برویم و فکر کنیم که چگونه می توان قرآن و مفاهیم قرآنی را با این بخش مرتبط کرد، قبلاً قرآن را مسائل مذهبی ارتباط داده ایم و در مساجد مراسم ختم قرآن را برگزار می کنیم و در امامزادگان و اماکن متبرکه یا زیارت امام رضا(ع) قرآن خوانده می شود و در کنار مفاتیح الجنان می توان قرآن ها را نیز مشاهده کرد، اما در بخش های عمومی و تخصصی کمتر توانسته ایم قرآن را وارد کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین قطبی با اشاره به فرصت جشنواره فاطر در چهار موضوع منبر، خانواده، قرآن و سبک زندگی برای پرورش و پخته شدن ایده ها، بیان داشت: هر کس ایده فردی یا جمعی دارد می تواند با آموزش و مشاوره ایده خود را پردازش کند و قالب های رسمی علمی را به خود بگیرد، شخص یا گروه ایده پرداز می تواند خودش برای عملی کردن ایده اقدام کند و یا اینکه آن را با قواعد خاص خودش به تیم دیگری واگذار کند و مالکیت معنوی ایده به شخص ارائه دهنده ایده تعلق دارد، اما برخی ایده ها برای تحقق خود نیاز به ارگان هایی دارند که بتوانند عملی شوند.
رییس دفتر تبلیغات اصفهان با بیان اینکه در روز شروع فرآیند مسئولان میزهای تخصصی بار دیگر مباحث مربوط به هر یک از موضوعات چهارگانه را تبیین می کنند، ابراز داشت: علاقمندان می توانند موارد تکمیلی در خصوص موضوع تخصصی خود را در آنجا دریافت کنند.
علاقه مندان برای شرکت در این رویداد که برای طلاب ، دانشجویان و عموم مردم در نظر گرفته شده است، به پایگاه اینترنتی مرسلات به نشانی www.Morsalat.ir مراجعه نمایند.