عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

عنوان منو

درسی که مباهله برای این روزگار ما دارد

رییس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) گفت: درسی که مباهله برای این روزگار ما دارد این است که در جریان امر به معروف و نهی از منکرهای اخلاقی و رفتاری و زمینه سازی برای حکومت جهانی امام زمان ارواحنا فداه، یکی از شرایط و عوامل لازم، تحصیل حقانیت و برتری معنوی است. تا نظام اسلامی و جامعه شیعی ایران، به توسعه معنوی دست نیابد و رشد اخلاق و فضایل چه در سطح فردی و چه در سطح اجتماعی و سیاسی در آن ایجاد نشود، دعوتش در مردم دنیا و حتی در درون خود نظام و کشور نیز اثر چندانی ندارد.

به گزارش روابط عمومي دفتر تبليغات اسلامي اصفهان، حجت الاسلام والمسلمين علی اکبر صافي اصفهانی، عنوان داشت: باید در پرتوی از عصمت و معنویت و اخلاص و انگیزه الهی در مسیر امر به معروف و نهی از منکر گام برداشت و گرنه هر حرف و هر قدمی  که پشتوانه ای از عصمت و پاکی و اخلاص و خداباوری  را در بر نداشته باشد، نافذ و اثر بخش نخواهد بود. آنچه مسیحیان نجران را به زانو درآورد و آنان را به پذیرش اسلام واداشت چیزی نبود جز مشاهده باور عمیق و گامهای محکم و استوار پیامبر و اهل البیت و تلألؤ معنویت و اخلاصی که در چهره های آنان وجود داشت.

وی افزود: پيامبر با همراه كردن پنج تن آل عبا «عليهم السلام» در مباهله به شكلي مقام رفيع آن ها را در نزد خدا و خودشان فاش كردند و مصاديق آيه مباهله را حضرت علي(ع)، حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع) و امام حسين(ع) معرفي كردند.

ایشان در تشریح جریان مباهله گفت: مباهله در روز 24 ذي الحجه سال دهم هجري اتفاق افتاد و مربوط به زماني است كه پيامبر (ص) نامه اي به مسيحيان نجرا ن كه يك منطقه مسيحي نشين در حجاز بود نوشتند و آن ها را دعوت به اسلام كردند كه در پاسخ به نامه ايشان هيئتي از مسيحيان نزد پيامبر (ص) رفتند و با اين استدلال كه حضرت عيسي (ع) چون بدون پدرمتولد شده اند مقام ربوبيت دارند، اسلام را نپذيرفتند.

وي ادامه داد: در پاسخ به اين برهان مسيحيان، آيه 59 سوره آل عمران «إِنَّ مَثَلَ عِيسَي عِندَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَمَ ….» مبني بر اينكه حضرت عيسي(ع) همانند حضرت آدم (ع) هستند نازل شد وگوياي اين مطلب بود كه اگر براي حضرت عيسي (ع) به دليل اينكه پدر نداشتند مقام ربوبيت قائل باشيم براي حضرت آدم (ع) نيز با توجه به اينكه نه پدر داشته اند نه مادر بايد مقام والاتر قائل باشيم ولي اين برهان قاطع نيز از جانب مسيحيان پذيرفته نشد و پيامبر (ص) به دستور خداوند پيشنهاد مباهله دادند.

حجت الاسلام و المسلمین صافي پيرامون چگونگي انجام مباهله بيان كرد: مباهله در لغت به معناي رها كردن و برداشتن قيد و بند از چيزي است و در اصطلاح به معناي نفرين كردن و لعن كردن است؛ در مباهله طرفين يكديگر را لعنت و نفرين مي كنند تا كساني كه حقانيت ندارند نابود شوند.

وي با اشاره به نازل شدن آيه تطهير در صبح روز مباهله تصريح كرد: در صبح روز مباهله آيه تطهير در مقام و منزلت و معصوم بودن اهل بيت (ع) نازل شد و پيامبر با همان اهل بيت برگزيده خود در مباهله شركت كردند تا عزم راسخ خود در صورت گرفتن مباهله را به منصه ظهور برسانند.

رییس مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) خاطرنشان كرد: پس از آنكه مسيحيان نوع حضور پيامبر را ديدند يقين كردند در مباهله شكست مي خورند و به همين جهت از پيامبر خواستند از مباهله صرف نظر كنند.و ايشان نيز با شروط خاصي پذيرفتند.

وي حضور پيامبر با اهل بيت خود را بيانگر جايگاه والاي اهل بيت در نزد خدا و پيامبر برشمرد و تاكيد كرد: پيامبر با همراه كردن پنج تن آل عبا «عليهم السلام» در مباهله به شكلي مقام رفيع آن ها را در نزد خدا و خودشان فاش كردند و مصاديق آيه مباهله را حضرت علي(ع)، حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع) و امام حسين(ع) معرفي كردند.

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه های ارسال شده پس از تایید منتشر خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *